Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2007.03.20. 11:10

Bűnöző rendőrök 2006-ban

A minap írtunk egy fegyőrről, akit jogerősen három évre ítéltek. Azt hiszem, egy brutális mondatot nem írtunk oda a végére: az elítéltet a fegyőrök a helyszínen őrizetbe vették, és a büntetés-végrehajtási intézetbe szállították. Mert Szlovákiában az a szokás - na jó, nem szokás, jog -, hogy ha a letöltendő szabadságvesztés két évnél hosszabb, akkor a bíró azonnal elrendeli a büntetés végrehajtását. Nem kell ahhoz függő Prison Break rajongónak lenni, s látni a második évadban Belicket a saját sittkóján, hogy elképzeljük, mi történik egy fegyőrrel a börtönben. (Itt mondjunk el egy idevágó, érdekes, vidámnak cseppet sem nevezhető történetet. Sükrei József 1940 és 1944 között vezette Magyarország legkeményebb büntetés-végrehajtási intézetét, a szegedi Csillagot. Ugye, mindenki tudja, mi volt 1940-44 között. Ezért a kommunisták államellenes bűntett miatt három évre leültették, s az egykori Csillag-boss maga is belekóstolhatott a Csillagban benne lét örömeibe. Fasza.)

 

Nos, a fiúk ott bent a rácsok mögött legalább ennyire szeretik a volt rendőröket. Ezeknek a megtévedt báránykáknak végük van a rács mögött. A betyárbecsület törvényei nem engedik, hogy barátkozzanak velük, így a börtönlét minden megpróbáltatása többszörösen nehezedik rájuk. Oké, persze, ha jogerősen elítélik őket, akkor ők is csak rohadt bűnözők, tetszettek volna nem elfogadni azt a gyorshajtó dzsippes által kínált ötezrest... Itt és most nem moralizálni akarunk, foglalkozzunk most az egyik kedvenc témánkkal, a bűnnel. Kiadták a rendőrbűnözés - mé', ha cigánybűnözés van, akkor ilyen miért ne lehetne? - tavalyi statisztikáit.

 

A múlt évben a rendőrség állományába tartozók 163 tagja követett el összesen 216 bűncselekményt. 2005-höz képest ez 32 emberrel kevesebb, ami örvendetes. Tehát nem minden rendőr bűnöző, csak ezek, legalábbis ezeket érték tetten. A 163-ból 11 nem mezei rendőr, hanem vezető beosztású alkalmazott volt, 77-en pedig szolgálatteljesítés közben követtek el bűncselekményt.

 

A legtöbb bűncselekményt azok a zsaruk követik el, akik 6-10, illetve 11-20 éve vannak a testületnél. Kormetszetileg a legtöbb elkövető 26-30 év közötti.

 

És most nézzük, hol vétenek a zöldruhások a leggyakrabban: első helyen - na ná - a kenőpénz elfogadása áll. Megdöbbentő, de a második helyen az áll, hogy a rendőrök nem fizetik a tartásdíjat. Ezért nem, vagy ritkán jár letöltendő (Persze, mielőtt itt gyalázni kezdenénk őket ezért el kell gondolkodni azon, hogy hányan váltak el amiatt, mert a munkájuk rányomta a családi elétükre a bélyegét, de mindegy, a tartásdíjat ettől még fizetni kell.) A harmadik helyen a különböző hitelcsalások állnak.

 

Viszont örülhetünk, mert egyre kevesebb a rabló és agresszív rendőr. Csökkent a testi sértés, a lopás, a zsarolás miatt elítélt egyenruhások száma. Az rendőrök által elkövetett bűncselekmények 29 százalékát a hivatali jogkörrel (vagy, ahogy a nép szereti hallani: hatalommal) való visszaélés teszi ki.

 

Most sokkoló adat következik, gyengébb idegzetűek ne olvassák: tavaly 8 rendőrt vádoltak az emberölés különböző fokozataival - a halált okozó súlyos testi sértéstől a bérgyilkosságig terjedő spektrumon. Na szépen vagyunk.

 

A legtöbbször a közrendvédelmisek hibáznak, de tavaly megugrott a vétkező nyomozók száma.

 

A fentieket olvasva ne általánosítsunk: a 163 a testület tényleges létszámához képest nem magas szám. (És mindjárt ott van köztük Z. Flórián, a lukanyényei családirtó háromszoros gyilkos, aki nagyon rontja a statisztikát. Neki éppen most folyik a pere a Besztercebányai Katonai Bíróságon; mivel mindent beismert, és kérte, hogy távollétében ítélkezzenek, az ítélet akár a héten is megszülethet. Ugyebár ő halmozottan hátrányos helyzetű: emlékezzünk, fejbelőtte két kiskorú gyermekét. A börtönök társadalma megveti a gyermekgyilkosokat. Hát még a gyermekgyilkos rendőröket…) A rendőrök többsége tehát becsületes.

szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr251285064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása