Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2007.03.06. 15:32

Hogyan a legegyszerűbb pénzszállítót rabolni?

Ma, ahogy jöttem be a szerkbe, látom, hogy az egyik belvárosi áruház előtt ott parkol az egyik multinacionális biztonsági cég - na jó, ez nem az újság, ne legyünk ennyire PC-k: a G4S - páncélkocsija, egy Aviából kialakított, nagyon csúnya, szögletes valami. Két dolgozó éppen az áruház oldalába beépített pénzkiadó automatát ürítette/töltötte fel. A harmadik dolgozó elvtárs pedig cigizett. És hogy ne legyen füst a kabinban, kinyitotta és lábával nyitva tartotta az ajtót.  

 

Elgondolkodtam a látottakon. Ha nem én, az átlagos testalkatú, a bűnről legfeljebb író sajtómunkás járok arra, hanem egy olyan csúnya, tarfejű, bikanyakú tag, akiket mondjuk a Kék fényben szoktak mutogatni, felfigyel a jelenségre, a nyitott ajtón úgy taszajtja ki a cigifüstben mélázó gépkocsivezetőt, hogy a lába sem éri a földet. A másik kettő már csak a távolodó páncélkocsit látja, ugyanis könyékig az automatába vannak merülve. Ennél könnyebben azt hiszem, nem lehet pénzszállítót rabolni. Persze, utána még van vele egy csomó gond, de ha mondjuk csak két sarkot meg, otthagyja, és kiveszi belőle a legkövérebb pénzeszsákot, már akkor is jól járt. 

 

Erkölcsi tanulság, megmondandó nagy true nincs. Hogy miért? Szlovákiában - mint azt hiszem, a térség sok másik országában is - a biztonságiőr-piac borzasztó. Egyrészt mert a bezárt gyárak melósait vagy masszőrré, vagy biztonsági őrré képezték át; a "másrészt"-tel kezdődő mondatrész pedig ebből fakad: hatalmas a túlkínálat, mely nagyon alacsonyan tartja a béreket. Ha megnézünk egy szlovákiai álláshirdetést, melyben biztonsági őrt keresnek - leszámítva persze néhány nagyon elit, pozsonyi, gazdasági bűncselekményekre és félrekúró házastársakra szakosodott magánnyomozó irodát -, általában 60-80 koronás órabért kínálnak. Összehasonlításképp: a Volkswagen összeszerelő csarnokait 80 koronáért lehet éjszakai műszakban takarítani vasárnapról hétfőre virradóra. Nincs stressz, nincs felelősség, nincsenek milliók, nincsenek rosszfiúk, csak vödör meg felmosórongy. Ki fogja az életét kockáztatni napi 640 koronáért, mikor a Hornbachban polcfeltöltőként közel ennyit kereshet, és nagyon ritkán lőnek rá. 

 

Hát ezért cigizik a faszi nyitott ajtónál.

szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr271285048

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása