Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2006.07.25. 11:30

"Kurva magyarok" felirat

Éppen szabadságomról tartottam hazafelé, mikor az utóbbi időben az embercsempész afférról elhíresült Dunaszerdahely melletti település helységnévtábláján "Kurva magyarok" felirat fogadott. A zöld festékszóróval készített graffiti egyértelműen jelezte: itthon vagyok.

Kormánytényező lett a félfasiszta (vagy tán egészen az?) Szlovák Nemzeti Párt, felbátorodtak a nacionalisták - gondolhatnánk elsőre. De Deménd magyar falunévtáblája már egy éve le van fújva, pedig akkor még Mikuláš Dzurinda kormánya volt hatalmon, benne az MKP-val. Az esettel lapunk is több ízben foglalkozott, mégsem fogott senki egy csavarhúzót, hogy kicserélje a megcsúfolt táblát.
Ez a fajta táblafestő, műemléklefújó, turullopó nacionalizmus mindig is sajnálatos része volt a hazai közéletnek, ám a jelenleginél lényegesen eurokompatibilisebb kormányzatnak sikerült ellensúlyoznia ezt a tendenciát, így képviselői büdös lábú rokonként feszenghettek a sarokban.

Most azonban minden okuk megvan rá, hogy nyeregben érezzék magukat. Ján Slota - a parlament emberjogi bizottsága újdonsült tagjának - emberei csakhamar posztokat szereznek az államés közigazgatás minden szintjén, s onnan aztán kedvükre packázhatnak majd mindenkivel, akinek számukra kiejthetetlen betű van a nevében, vagy - horribile dictu - magyar vezetékneve van. Esetleg hímnemben társaloghatnak az -ová végződést nem használó hölgyekkel, akkor is, ha azok a nyári nagy melegben köldökig dekoltált ruhában hangsúlyozzák másodlagos nemi jellegüket. Slotának úgy tűnik, Brüsszelben is vannak barátai: Cristiana Muscardini, a Nemzetek Európájáért Unió európai parlamenti képviselője demokratikus értékeket valló embernek nevezte Ján Slotát. Muscardini valószínűleg hülye, vagy ha nem, akkor fogalma sincs demokráciáról. Ha lehet, én nem nagyon kérek az általa vallott demokratikus elvekből.

szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr811284895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása