Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2006.04.27. 11:15

Márpedig vannak

 

 

Szegény Könyves Kálmán! Nem lennék a helyében! Biztosan fordult egyet királyi sírjában. Még hogy boszorkányok nincsenek! (Bár a koránál műveltebb uralkodó nem egészen pontosan ezt mondta, a források szerint I. Géza fia csak a strigákra, a pogány hitvilág szerinti csodatévőnőkre vonatkoztatta törvényét, az egyéb bűbájosokat, a maleficákat bizony sújtotta törvénykönyve, de ez most nem tárgya ennek az írásnak, az évezredes formulát úgysem tudná felülírni.)

 

Egy román hivatal, mely vélhetően nem halott sem a könyves királyról, sem országuk küszöbön álló európai uniós csatlakozásról, egy hölgynek lehetővé tette, hogy boszorkányként dolgozzon. Azt hiszem, megérdemli, hogy ideírjuk a nevét, Gabriela Ciucurnak hívják. Gabrielát először elhajtották a hivatalból, mondván: ilyen mesterség nem szerepel a jegyzékben. De ő hajthatatlan volt, s addig járt az illetékesek nyakára, míg azok – ugyan kiskapuk által, de – lehetővé tették számára, hogy boszorkánykodhasson.

 

Az egész történet meredek így első hallásra, de gondoljunk csal bele, mennyi előnnyel jár. Gabriela asszonynak hivatalosan is van munkája, így csökkenti az ország munkanélküliségi mutatóit, míg ha ugyanezt vállalkozói engedély nélkül tenné – valószínűleg úgy is lehet –, az egyel több nevet jelentene az állás nélküliek lajstromában. A mai benzinárak mellett nem elhanyagolható szempont, hogy – legalábbis mesekönyveim szerint – ezek a hölgyek seprűn közlekednek, melynek nemcsak a fenntartási költségei alacsonyak, de működésük is teljességgel környezetbarát, nincsenek parkolási gondok, és ha későn ér haza, akkor sem zavarja a szomszédokat a motorzaj. A boszorkánynak nem kell bejelentkeznie magánnyugdíj-pénztárba. Ugye nem kell magyaráznom, miért nem. Ugyanígy nem kell járulékokat elvezetnie a romániai szociális biztosítóba sem, mivel nincs szüksége a szolgáltatásaikra. Így nem terheli a rendszert.

 

Hátrány viszont az államgépezet számára, hogy nincsenek megfelelő eszközeik Gabriela adójának behajtására. Nem hiszem, hogy akadna olyan adóellenőr, aki nagyon kekeckedne, ha a műfajban talán fiatalnak számító, mindössze 31 éves, tehát banyának egyáltalán nem nevezhető boszi rábökne a varázspálcájával, és békává változtatná.

szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr391284864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása