Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2006.02.13. 15:48

Blogot mindenkinek!

 

 

Az utóbbi napokban főként Demszky Gábor főpolgármestert tortaafférja kapcsán emlegetett Szakállas Bácsi Díjas pólóárus, Polgár Tamás a hétvégén színházban volt. A világháló talán legismertebb magyar könyvtárosa, Sorsha egy új szoftverrel ismerkedett meg. A magyar fővárosért aggódó EMA nyílt levélben fordult a főpolgármesterhez. Egy ismerősöm az egyetemről, akit már legalább két éve nem láttam, régi-új ismerősre lelt az interneten. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök pedig a hétvégén a Balatonon járt a családdal. Pontosabban: az MSZP kongresszusáról visszafelé menet Budapesten felvette Bálint nevű fiát, aki iskolai színjátszó körben volt, ezért nem tudott a kormányfő feleségével és két testvérével lemenni a magyar tengerhez. Hogy honnan tudom mindezt? Olvastam a blogjukban.

 

Az internet megjelenésével a naplóműfaj személyessége is felülíródott, s vélhetően ma már alacsonyabb a kereslet a kis lakattal zárható füzetecskék iránt, mikor naplót vezetni on-line is lehet. Sőt, egymást ölik a különböző szolgáltatók, hogy minél többen blogoljanak náluk. Ebbéli igyekezetükben persze nem az az altruista szándék vezeti őket, hogy minél több ember könnyíthessen lelkén, rendezhesse gondolatait, tekinthessen vissza vagy előre, fantáziálhasson stb., hanem hogy minél jobban értékesíthetők legyenek a honlap reklámfelületei, de ez most mellékes. A blogműfaj ráadásul abszolút demokratikus, webnaplót az üzemeltet, aki akar, és azt ír bele, amit akar. Az viszont már gyanús, mikor egy miniszterelnök kezd el váratlanul blogolni. Ráadásul Gyurcsány nem is igazi blogger, a bejegyzéseket nem maga végzi, hanem – legalábbis a blogjában található bejegyzés szerint – diktafonra mondja gondolatait, és beosztottjai gépelik be, illetve teszik fel a netre (s persze nem elképzelhetetlen, hogy a nagyon profi kommunikációs csapata igazít rajta ezt-azt). A miniszterelnök webnaplója tagadhatatlanul érdekes olvasmány, egy kis politika, egy kis család (feleség, gyermek, kutya), polémia a bejegyzésekhez írt kommentárokkal, az internetes demokrácia jegyében szigorúan tegeződve az olvasóval, olykor némi álnaivitással fűszerezve. „A blog sikere és az érdeklődés, mi tagadás némileg engem is meglep. Naponta négy-ötezren nézik meg“ – mondta tollba a közjogi blogger szombaton. Nos, kampánycsapata valószínűleg több látogatónak örülne, de majdcsak felfut ez a projekt is, hisz a napló még csak 10 bejegyzést tartalmaz, halandók esetében az ilyen friss blogok látogatottsága néhány fő, úgyhogy máris sikerült olyan mutatókat produkálni, mint a freeblog nevű szolgáltató erős középmezőnyébe tartozóknak. A szándék őszinteségét egyébként az fogja megmutatni, hogy a választások eredményétől függetlenül folytatódni fog-e a kezdeményezés.

 

Egyébként meg úgy gondolom, hogy a bloggerek mind exhibicionisták. Megyek, és ezt gyorsan bele is írom a blogomba...

szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr311284791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása