Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2005.10.19. 16:13

Pánik a szupermarketben

 

Tegnap reggel, miközben hazafelé tartottam egy túl jól sikerült házibuliról, megálltam az egyik multinacionális üzletlánc belvárosi szupermarketjében, hogy valami reggelit, de legalább egy palack ásványvizet vegyek magamnak. S ha már úgyis ott jártam, néhány akciós terméket is bepakoltam a kosaramba. Elvégre jobb ilyenkor vásárolni, mikor a polcok között bámészkodóra nem tolják rá a bevásárlókosarukat az agresszív nagymamák, nyugodtan lehet válogatni a gyümölcsös standnál – mert ugyebár előzetes vizsgálat nélkül csak a sörösüveget teszi be a férfiember a kosarába –, s nem kell folyton azt hallgatni, hogy „Elnézést!”, „Bocs!”, „Megengedi, fiatalember?!”.

 

Igaz, reggel volt, ennek ellenére a pénztáraknál elég sokan várakoztak. Még a gyorspénztáraknál is, ahol csak a „kosarasok” fizethetnek, a bevásárlókocsis, megalomániás akcióvadászok nem. Különös, gondoltam magamban, mindenki ilyenkor vásárol be a hétvégére, vagy mi van.

 

Kisvártatva megreccsent a hangosbemondó, és egy erősen nazális (náthás?), kellemetlen férfihang a vásárlók elnézését kérte, amiért az akciós termékek vonalkódját nem tudja leolvasni a vonalkód-leolvasó. Ebben a pillanatban az alagsori élelmiszerrészleg felbolydult méhkassá változott, a félálomban sorakozó reggeli vásárlók rögvest felébredtek. – Mi van? – kérdezgették mindenfelé az emberek a mellettük állóktól. A pénztáros hölgyek kicsit rémült tekintettel, kicsit unottan és nagyon tanácstalanul ülve várták, hogy mi fog történni, miközben a vevőkegyre idegesebben toporogtak. Végül az egyik feltalálta magát:

– A nem akciós termékeket leolvassa ám! – mondta.

 

Akik valóban siettek, dühösen pakolták ki kosarukból – ki hova tudta: a hűtőpultra, a kassza előtt elhelyezett rágógumis állványra, a földre – az akciós termékeket. Mellettem egy idősebb úr úgy simogatta szemével a padlóhoz koppanó akciós söröket, mintha közeli, elhunyt hozzátartozók lennének. Mivel nekem sem volt kedvem kivárni a műszaki hiba elhárítását, gyorsan bepakoltam a közeli jégkrémek közé a kosaramban levő akciós árut, aztán a maradékot kifizetve távoztam. A helyzet mindenesetre abszurd. Az embereknek ott a pénztárcájukban a pénz, kosarukban az áru, és mégsem tudják elvinni, mivel talán az egyik rendszergazda az éjszakai műszakban a szokásosnál is több pornófilmet töltött le, vagy valami egyéb, ostoba műszaki hiba folytán megbénult a rendszer. Hol van már az a boldog idő, mikor még a lakótelepi kisboltban Kati néni ceruzával adta össze a számlát... Hol van már a lakótelepi kisbolt...

szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr151284747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása