Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2005.09.06. 12:05

Lovas nemzet

 

 

Az egyre emelkedő benzinárak mindannyiunk életét megkeserítik. Azokét is, akiknek nincs autójuk, hisz az üzemanyag ára minden termék árába be van építve. A szomszédos Csehországban hétvégén tombolt az „olajválság”, a csehek kaniszterekkel, a telhetetlenebbek hordókkal látogatták a benzinkutakat, s úgy vitték az üzemanyagot, mintha ingyen osztogatnák. A régi készletek kifogyása után ugyanis már csak három koronával drágábban juthattak benzinhez. Kopasznak is hajmeresztő...

 

Nálunk – egyelőre – nem terveznek ilyen drasztikus áremelést, de a benzin literje így is negyven korona felett van, tehát egy bizonyos réteg számára már luxusnak számít az autózás.

 

De nemcsak bennünket, szegény közép-kelet-európai posztszocialista országok lakóit gyötör a benzinár-emelkedés. Az Egyesült Államokban a benzin gallonja 3 dollár 20 centbe került a múlt héten, azaz egy liter megközelítőleg 25 koronába jött. Az Észak-Dakota államban található Minotban élő Jim Jundt megelégelte az üzemanyagár-emelkedéseket, és úgy döntött, szögre akasztja a slusszkulcsot. Ha tovább emelkednek a benzinárak, vélhetően nálunk is sokan fognak hasonlóképpen cselekedni, ez nem amerikai jelenség. Mr. Jundtból azonban úgy látszik, előtört a cowboyvirtus – de az is lehet, hogy az indiánvirtus, Jundt úr származásáról nem számoltak be a hírügynökségek – és a négy kereket négy lábra cserélte, ezentúl lovon jár a munkahelyére, egy autószervizbe. Lovát hetykén a parkolóba köti, szénát vet elé, s a munkaidő lejárta után hazavágtat, vagy poroszkál, attól függően, hogy tartja úri kedve.

 

Egy ló után nem kell kötelező gépjármű-biztosítást fizetni; a zab és a széna ára meg sem közelíti a benzin árát, ráadásul a ló az év jó részében legeléssel is képes fenntartani magát; és eltekinthetünk az olyan járulékos költségektől is, mint olajcsere, autómosás és -políroztatás, szervizköltségek, alkatrészcsere. Nincs szükségünk téli gumira sem, az üléshuzattal sem kell vesződnünk, mivel a nyergek élettartama elég hosszú.

 

Ha tehát már önök is úgy érzik, hogy az egyre emelkedő üzemanyagárak az elviselhetetlenségig megterhelik a családi költségvetést, bátran kövessék Mr. Jundt példáját! Elvégre lovas nemzet vagyunk!

szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr461284735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása