Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2005.07.18. 11:08

Sok gyerek szeretne otthon valamilyen állatot tartani

Önöknek is feltűnhetett, hogy a játszóterekre leszabadult, gondtalan vakációt élvező gyerekek közül hányan "villognak" kis barátaik előtt szeretnivaló kutyakölyökkel, melyet a jó bizonyítvány jutalmaként gyűjtöttek be.
Sok gyerek szeretne otthon valamilyen állatot tartani.


A tehetősebb családok gyermekei leguánért, kaméleonért, arapapagájért, de legalább egy pitonért nyúzzák szüleiket, az egyszerűbb családok sarjai beérnék kisebb fajta madárpókkal, aranyhörcsöggel, tengerimalaccal is.


A mindenkori sláger persze a kutya. Az is volt, és az is marad. Melyik lurkó tudna ellenállni egy gombszemű spánielnek, egy bodros uszkárnak vagy egy tapsifüles tacskónak, csak hogy a gyerekek által leginkább favorizált fajtákat soroljam; pitbullt ritkán szoktak kérni ajándékba...


Sok szülő - azon túl, hogy örömet szeretne szerezni csemetéjének - pedagógiai szempontokat is szem előtt tart az ebvásárláskor. A négylábú jószágot nem lehet kikapcsolni, mint a Play Stationt; sarokba rúgni, mint egy focilabdát, vagy szögre akasztani, mint egy friszbit. "Nap mint nap törődni kell vele, majdcsak rendszerességre szoktatja ezt a rakoncátlan kölköt" - gondolja a szülő, mikor gyakran nem kis összeg befektetésével kiskutyával ajándékozza meg a jó bizonyítványért.


A kutyával játszó, fülig erő szájú nebulót látva a legzordabb atya szíve is megdobban, s biztos benne, jól döntött, amikor beleegyezett a kutyatartásba. Aztán a csemete rájön, hogy a szobatisztaságra szoktatás hosszú és kínkeserves munka; a kis állatot eleinte naponta ötször ki kell vinni, ilyenkor pedig nem lehet a haverokkal lógni; majd jön egy nyári tábor, amikor végleg a szülő nyakára marad a kis jószág, pedig ő a kezdet kezdetén határozottan kijelentette: "Édes fiam, lehet kutyád, de én aztán le nem viszem, az biztos." A gyerek visszajön a táborból, összeül a családi kupaktanács, és eldöntik, mi legyen a kutyával. Jobb esetben vidéken, a nagymamánál vagy egy állatmenhelyen végzi, rosszabb esetben az utcára kerül.

 

Vannak persze kitartó gyerekek is, akikből komoly kutyatulajdonosok válnak, de már a nyár felénél sok a megunt, "szünidei" kóbor kutya. Ezért érdemes meggondolni a vásárlást: 10-15 éves befektetésről van szó.

szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr181284725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása