Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2004.04.18. 18:24

RÖVIDEN

Gašparovič nem kegyelmez

Pozsony. Ivan Gašparovič hivatalba lépése után nem ad amnesztiát. A jelenleg érvényes törvények szerint az elnök önállóan nem adhat kegyelmet, így akkor jár el leghelyesebben, ha megvárja az igazságügyi miniszter értékelését, s ezután maga is csatlakozik egy esetleges amnesztiához, mondta az elnökválasztás győztese. Az elnök amnesztiára vonatkozó jogkörét akkor korlátozták, amikor Vladimír Mečiar ezt az intézményt arra használta fel, hogy szabadlábra helyezze ifj. Michal Kováč elrablóit. Az elnök azóta csak kormányjavaslatra adhat kegyelmet a bűncselekmények elkövetőinek.

 

Testőrök Gašparovičnak

Pozsony. Jóllehet a köztársasági elnöknek csak hivatalba lépése után jár a Közjogi Méltóságokat Védő Hivatal által biztosított testőrség, Gašparovič már a közeljövőben kaphat testőröket. Ezt Ján Packa, az elit fegyveres testület parancsnoka mondta. Packa mihamarabb szeretne találkozni az elnöki szék várományosával, hogy megbeszéljék védelmének lényegi kérdéseit. Mint Gašparovič, mint pedig Mečiar védelmével kapcsolatban vannak tapasztalataink, emlékeztetett Packa arra az időre, mikor mindkét elnökjelölt közjogi méltóság volt.

 

Az integráció támogatását várják Gašparovičtól

Pozsony. Az USA tiszteletben tartja a szlovákiai választások végeredményét. Azt várjuk, hogy Ivan Gašparovič támogassa Szlovákia integrációját az euroatlanti struktúrákba, áll az amerikai nagykövetség sajtóközleményében. A közlemény szerint Szlovákia az utóbbi években nyilvánvalóan kifejezésre jutatta, hogy a demokratikus világhoz szeretne tartozni. Az amerikaiak bíznak benne, hogy az új elnök is a demokratikus fejlődést fogja támogatni.

 

Késett az elnöknő, ezért hazaküldték

Pozsony. Személyes problémák árnyékolták be az elnökválasztást Pozsonyhidegkúton. Az egyik választási körzet elnöknője tizenöt percet késett. Ezért a városi hivatal munkatársnője azt mondta neki: hazamehet, nem jár neki sem az ebéd, sem a pénz. A hölgy ezért a kerületi választási bizottsághoz fordult, amely kiküldte munkatársát a helyszínre. A városi hivatal alkalmazottja azt állította, hogy az elnöknő egy órát késett. Azonban a választási bizottság többi tagja egyértelműen azt állította, csupán tizenöt percet. Így tovább elnökölhetett.

 

Egymilliót vasalhatnak be az újságoktól

Pozsony. Ezertől egymillió koronáig terjedő pénzbírsággal sújthatják a Sme, a Pravda, a Národná Obroda és a Nový Čas kiadóját, ha az illetékes szervek jogosnak ítélik a HZDS panaszát. Mečiar pártja azért fordult a Központi Választási Bizottsághoz, mert a fenti lapok csütörtöki kiadásukban megsértették a kampánycsendet. Az ügyben a sajtótörvényt felügyelő Kulturális Minisztériumnak kell döntést hoznia. Vladimír Pirošík, a Központi Választási Bizottság tagja a HZDS felvetésével kapcsolatban elmondta: a kampánycsend csütörtök reggel 7 órakor lépett életbe, a lapok pedig már ezelőtt megjelentek, amikor még elméletileg lehetett kampányolni.

 

A hatodikról zuhant le a pozsonyi Pókember

Pozsony. Tegnap délelőtt 11 óra körül a 28 éves nagyrőcei Jozef R. felmászott egy toronydarura. Az ötven méteres magasságban eleinte magabiztosnak mutatkozott, mászkált a daru konstrukcióján, lekiabált a járókelőknek. A darut a tűzoltók és a rendőrök felszólítása ellenére sem hagyta el. Kisvártatva átugrott egy közeli épület tetejére, több erkélyen átmászott, majd eddig ismeretlen okokból lezuhant a hatodik emeletről. Az ügyetlen Pókembert kórházba szállították, állapota az életmentő műtét után is válságos.

 

szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr481284602

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása