Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2015.03.20. 09:12

1681. A mi kutyánk kölyke

Bár a törvényhozás keddi tárgyalási napjáról a közéleti történéseket követő embernek elsősorban a sokat vitatott hulladéktörvény jut az eszébe, ezen a napon a parlament összeférhetetlenségi bizottsága is ülésezett.
A testület két meghatározó smeres káder ügyéről határozott. Mindkét esetben úgy döntött, hogy a bizottság nem fog vizsgálódni sem Peter Pellegrini házelnök, sem Pavol Pavlis gazdasági miniszter ügyében. „Péter és Pál (tudjuk) nyárban/ Összeférnek a naptárban”, na meg a bizottsági ülésen is.peterpellegrinitasr.jpg

Peter Pellegrini

Pellegrini ügye szimbolikus, s a szimbolikus ügyek mindig rosszabbak, mintha csak simán késett volna két hetet a vagyonnyilatkozata leadásával. A házelnök ugyanis (reklám)arcát adta a The School Dance táncos vetélkedőhöz. Az összeférhetetlenségi alkotmánytörvény erről egyértelműen fogalmaz: közszereplő nem adhatja az arcát reklámhoz. Punktum. Nincs ott apró betűvel, hogy kivéve, ha nem sört vagy autót, hanem egy jó ügyet akar reklámozni. Azt sem teheti. A törvénysértés Pellegrini részéről tehát megtörtént. A Smer spindoctorai azonban a törvénysértést igyekeznek felpuhítani. Pellegrini azzal védekezik, hogy a gyermekek érdekében vállalt szerepet a reklámban, és ha kellene, megtenné még egyszer. Szinte látjuk a párthoz oly hű, a nőnapi haknikat is rendszeresen látogató nyugdíjas női szavazótábort, akik a Smert a parlamentbe juttató voksolók egy jelentős részét teszik ki. „Micsoda? Törvénysértés? Hát ez egy arany ember, nem, Mariska? Hisz a gyerekekért tette!” – érvelnek. De e következmények nélküli országban hajlamosak lehetünk úgy általában is relativizálni a törvények szigorát. Hisz ennél sokkal nagyobb dolgokat úsznak meg emberek büntetlenül, ugyan, ne kicsinyeskedjünk már. Annak pedig nagyon rossz üzenete van, hogy a szabályok nem egyformán érvényesek mindenkire.
pavlistasr.jpg

Pavol Pavlis

Pavol Pavlis ügye korántsem ennyire szimbolikus. A gazdasági tárcavezető korábban pénzt kölcsönzött egy olyan vállalatnak, amely most 60 milliót szeretne kiperelni az államtól. A 2006-ban kölcsönadott 22 ezer euró a politikus egyetlen vagyonnyilatkozatában sem bukkan fel, semmilyen formában. Erős a gyanú, hogy Pavlis abból a pénzből is segítette a társaságot, amit a Nemzeti Vagyonalap felügyelő bizottságának tagjaként kapott. Az ügy nem új keletű, februárban már megpróbálta leváltatni emiatt az ellenzék, „értelemszerűen” sikertelenül. Az elérhető információk alapján finoman szólva is él a gyanú, hogy Pavlis nem az állam érdekeit képviselte.

A bizottság mindkét ügyet elkente, pedig kedden nem arról kellett volna döntenie, hogy a két káder vétkes-e, csupán arról, hogy induljon-e eljárás. Sokkal elegánsabb lett volna, ha beleegyeznek az eljárásba, majd ezt követően mondták volna ki, hogy Pellegrini és Pavlis egyaránt fehér, mint a hó (mert azt már az óvodások sem gondolják, hogy akár a felelősségüket is kimondhatták volna). Ugyanitt tartanánk, mint most, csak kevesebben gondolnák, hogy ez egy ennyire arrogáns társaság.

szólj hozzá

Címkék: parlament Smer összeférhetetlenségi bizottság Peter Pellegrini Pavol Pavlis

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr357319028

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása