Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2013.12.11. 20:01

1537. Én, a Gyula…

Szombat óta már volt időnk megbarátkozni a gondolattal: Bárdos Gyula az MKP köztársaságielnök-jelöltje. Hétvégén egy vidám családi eseményen voltam, de azért telefonon rá-rálestem a hírekre, és hát, nem mondhatom, hogy nem lepődtem meg, amikor az volt a képernyőn, hogy. Aztán belegondoltam, végül is, miért ne.

bardosgyulatasr.jpg

Bauer Edit, aki esetében nem működött a kiszivárogtatásos kvázi nyomásgyakorlás, és megüzente, hogy ő nem, jó elnökjelölt lett volna, mert tapasztalt politikus, nő, és már soká Brüsszelben él ahhoz, hogy az emberek fejében eltávolodjon a pártpolitikától, ráadásul az egyik legaktívabb EP-képviselő (jó, ha Mészáros Alajossal kell versenyezni, akkor azért nem izzad meg az ember), aki nem az uborka görbületével, hanem fontos dolgokkal foglalkozik. A Čajakován biztosan főtt is az elvtársak feje, hogy akkor most kit…

Lehet, hogy elolvasták Poli írását is:), itt azonban Bárdos, érdekes módon, nem szerepel.

Az nem kérdés, hogy szavazni fogok rá, igen, törzsi alapon, azért, mert magyar, szal’ Gyula, egy szavazatod már biztos van, de pár szóban azért kifejteném, miért még.

0. Bárdos Gyula újságíró volt.
1. Bárdos Gyula mindig felvette a telefont. Amikor 2010-ben volt a nagybukta, és napokig senkit sem lehetett elérni a pártból, ő akkor is készségesen az újságírók rendelkezésére állt. Vagy legalábbis nekem nyilatkozott.
2. Nem szeretem az MKP radikalizálódásáról szóló diskurzust, mert szerintem nem volt ilyen, vagy nem úgy, ahogy azt a sajtó egy szegmense szeretné tálalni, de Bárdos tkp. amióta ismerem, mindig mérsékelt volt.
3. Nem emlékszem rá, hogy Bárdos nagyon csesztette volna a hídasokat, így ez jópont lehet abban a táborban is.
4. Bárdos ugyan pártpolitikus, de a Csemadok elnöke is, a szervezetet lehet posztkommunistázni, őskövületezni, és sok tekintetben valóban ráférne egy refresh, de ez egy olyan szervezet, ami helyi szinteken komoly munkát végez.
5. Ha tartósan a porondon lesz egy magyar ember, az alkalmas lesz arra, hogy tartósan megjelenítse a magyar témákat, a kisiskoláktól kezdve a vasúti kétnyelvűségen át Dél-Szlovákia nem-fejlesztéséig. A maticásokat leszámítva a szlovákok talán nem fognak elkapcsolni, amikor Bárdos beszél, így olyan infók is eljuthatnak hozzájuk, amik eddig nem, mert pl. nem olvassák ezt a blogot.
6. Bárdos Gyula nem fog nyerni az elnökválasztáson. Az USA első elnöke sem Barack Obama volt, bár tudom, a párhuzam több ponton sántít, de most gondoljunk a nem sántító részre. De az 5. pontban leírtakon túl még azért is jó, hogy 25 év után magyar elnökjelöltre is szavazhatunk, mert ezzel nagykorúsítjuk magunkat. Korábban kellett volna.

Hajrá, Gyula!

Mások is írtak a témáról, olvasd el!
Szótlan Szemtanú 
Poli 
Körkép 

Veres Pista

Az Államfőválasztás 2014 sorozat minden posztja.

1 hozzászólás

Címkék: elnökválasztás elnök köztársasági elnök államfő köztársaságielnök-választás 2014 Bárdos Gyula államfőválasztás 2014

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr615686436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rinaldo-rinaldini 2013.12.11. 21:33:29

Bardos Gyula szimpatikus politikus, valoszinuleg jobb MKP elnok lenne, mint Berenyi.
süti beállítások módosítása