Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2013.09.12. 19:49

1515. Közbizalmatlanság

bakisadiki.jpg

Baki Sadiki albán drogbáró jogerősen letöltendő szabadságvesztés helyett új eljárásnak örülhet; a többszörös gyilkossággal vádolt,ám eddig csak egy piti autósügyben elítélt Vologyimir Jegorovnak alkotmánybírósági papírja van arról, hogy a bíróságok megsértették az emberi jogait; a nyitrai alvilág főnökének tartott, jelenleg gyilkosság elkövetésének gyanúja miatt vizsgálati fogságát töltő Ľuboš Ferušt egyelőre csak egy 16 évvel ezelőtti zsarolási ügy miatt sikerült elítélni; Ľubomír Somorovský pedig egy zsarolást feltételessel úszott meg.

vologyimirjegorov.jpgJegorov

Az utóbbi három hír ráadásul egyszerre, tegnap látott napvilágot, pedig külön-külön is sok lett volna. Hogy fokozzuk a kontrasztot, ezen a héten, kedden, a Besztercebányai Kerületi Bíróság jogerősen egyévi letöltendő szabadságvesztésre ítélt egy szerencsétlent, aki nem fizetett tartásdíjat. Ez persze csúnya dolog, de józan parasztésszel az üzlettársunk megzsarolása azért némileg súlyosabb bűnnek tűnik.
lubosferus.jpgĽuboš Feruš

A fent említett ügyek közvetlenül nem függenek össze, az utolsót leszámítva legfeljebb a szervezett bűnözői háttér köti össze őket. Meg a hazai bíróságok impotenciája.

Szlovákia már régóta hátul kullog azokban a felmérésekben, amelyek az Európai Unión belül a közintézményekbe vetett bizalmat hivatottak felmérni, s a hazai bíróságok ezek közül is a lista alján tanyáznak. Mindebből az emberek nagy többsége, aki nem kerül kapcsolatba a bírósággal, keveset tapasztal, az viszont, akit balsorsa akár polgári, akár büntetőperben odavet, hamar szembesülhet azzal, a jogérvényesítés olyan alacsony, hogy az már az előző, a jelenlegihez képest mérsékelten aktív ombudsmannak is joggal szúrt szemet. Így az Alkotmány 48. cikkelyében foglalt, a haladéktalan bírósági eljáráshoz való jog a gyakorlatban pusztán írott malaszt. Sadiki sikeresen tette meg az első lépéseket szabadulása felé, lehet, hogy Jegorov is követi majd őt. Amíg ilyen és hasonló ügyek fémjelzik a hazai „igazságszolgáltatást”, esély sincs rá, hogy a bíróságokba, illetve tágabb értelemben véve az igazságszolgáltatási rendszerbe vetett közbizalom akár csak szemernyit is javuljon.

szólj hozzá

Címkék: maffia bíróság igazságszolgáltatás szervezett bűnözés Stefan Harabin Baki Sadiki Lubos Ferus Lubomír Somorovsky

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr245509381

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása