Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2013.06.03. 19:30

1484. Árvízi kommunikáció, ahogy azt a szeretett vezető elképzeli

ficoglvaczigasita.jpg

Csak a jegyzeteim segítségével tudnám összerakni, hogy Robert Fico első kormánya idején hány környezetvédelmi miniszter volt, az SNS-es elvtársak ugyanis olyan rakétasebességgel cserélődtek. De sem ők, sem az utánuk jövő smeres helytartó, sem a kérészéletű Radičová-kormánynak az újabban megyefőnöki tisztségre ácsingózó mostos környezetvédelmi minisztere nem ért el áttörést az árvízvédelem terén. (OK, ne legyünk igaztalanok, Josephusnak ideje se volt rá, eleve spéttel indult a többi minisztériumhoz képest.) Az árvízvédelem Szlovákiában egyelőre politikai marketingcélokat szolgál. Így történt ez ma is.

Van ugye a Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) nevű költségvetési szerv, amely riasztásokat ad ki, ha meleg vagy éppen hideg van, netán ónos eső, talaj menti fagy, erős szél, havazás augusztusban stb. Itt meteorológusok, hidrológusok és hasonló emberek dolgoznak, akiknek szakirányú végzettségük van, és vélhetően értenek ahhoz, amit csinálnak. Úgy volt, hogy a főváros ánuszrózsájába hamarosan bemosó nagy árvízről ma a SHMÚ 13 órakor rendkívüli sajtóértekezletet fog tartani. Rendkívüli, mert a hírügynökségek által minden nap reggel kiadott kínálatban nem szerepelt.

A SHMÚ ritkán ugyan, de szokott sajtótájékoztatókat tartani, általában akkor, ha valami komoly esemény van, egyébként mindenki lesheti a honlapját, vay kiküldenek egy sajtóhírt.

Aztán jött a Kormányhivatal sajtóosztályától egy értesítés, hogy a szeretett vezető, Robert Fico az elhárítási szarértő szakérő Martin Glváč védelmi miniszter, Peter Žiga környezetvédelmi miniszter, és Jozef Buček belügyi államtitkár (Vajon hol van Robert Kaliňák belügyminiszter? Miért nem ő ment a helyszínre? Az lesz neki a dunai bejárás, mint Ján Počiateknek az autópályahíd leomlása?) Dévénynél megszemléli az árvizet.

Na mondom, két árvizes sajtóesemény is lesz 13 órakor? Aztán kisvártatva Ivan Garčártól, a SHMÚ szóvivőjétől jön egy közlemény, hogy nem, ők mégsem sajtóznak egykor, hanem az emberük Fico szakaszbejárásán fog mondani néhány meleg szót. Úgy tűnhet, a kormányhivatal felébredt, és lestoppolta az eseményt.

Az árvíz alapvetően nem politikai esemény (csak utólag teszik majd azzá), így arról akármikor szívesebben hallgatok meg egy hidrológust, mint akármilyen politikust. Ám Ficónak el kellett mondani, hogy az ország készen áll a nagy vízre. Azaz a politikai marketing méltatlan helyzetbe hozta a szakmát. Sokkal jobb lett volna, ha a SHMÚ épületének kényelmében, táblázatokkal, grafikonokkal,vetítéssel stb.-vel egybekötve egy szakértő nyugodtan és pontosan ki tudja fejteni, hogy most akkor mi van, mi lesz, mi várható. De akkor Fico nem fényezhette volna magát.

szólj hozzá

Címkék: árvíz áradás Robert Fico Duna Smer Martin Glvác Peter Ziga Jozef Bucek SHMÚ Szlovák Hidrometeorológiai Intézet

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr95342469

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Pelikánt a gátra! 2013.06.04. 12:35:45

Hiába árasztják el vízzel a Kossuth téri mélygarázst. Hiába emelnek gátakat. A nyugat felől hömpölygő áradat megállíthatatlanul sodorhatja magával Parlamentünket. Vajon ki lesz a legény gáton, aki megakadályozza a katasztrófát, és megmenti Parlamentünk...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása