Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2013.04.09. 22:52

1466. Állítsák meg a kártékony minisztert

(Na most azok az olvasóim, akik csak a címet szokták elolvasni, töprenghetnek, hogy vajon melyikről lehet szó. Igen, én most konkrétan a rendszerváltás óta eltelt időszak egyik legrosszabb oktatási miniszterére, Dušan Čaplovičra gondoltam.)

A hangosan vagy a csendesen inkompetens miniszter rosszabb-e e hazának? – tehetnénk fel az álnaiv kérdést. Hát persze, hogy az inkompetens miniszter, mindegy, hogy csendes-e vagy hangos. Viszont a hangos hülye a kártékonyság mellett még irritáló is. Ľubomír Vážny befektetésekért felelős miniszterelnök-helyettes csendben racsnizik a Szabadság téri épület egyik szárnyában, azt sem tudom, ki a szóvivője (van neki?) úgy cseszi el az adónkat, hogy nem tudunk róla. Dušan Čaplovičcsal viszont tele van a sajtó, róla szólnak a hírek, hogy a klasszikussal szóljak.

caplovictasr1.jpg

(Tokár Géza nemrégiben az Új Szó hasábjain elemezte, miért kommunikál nagyon rosszul az akadémiai nacionalizmus e hazai jelese, olvassátok el itt.

Čaplovič legutóbb az iskolakörzetek visszaállításának belengetésével hívta fel magára a figyelmet. Azaz azt szeretné bevezetni ez a drága ember, hogy a szülők csak és kizárólag a lakhelyünk szerint területileg illetékes iskolába írathassák be a gyermeküket. Kivétel, ha egyházi iskolába adják (de mi van az ateista családokkal?), vagy ha magánba (de mi van a szegény családokkal?). Látszik, hogy Dušanko egy régi kommunista, nem is tud, és nem is akar más lenni. A falvakban ez nem probléma, van egy iskola, oszt’ jónapot. De ott, ahol van több iskola is, milyen alapon próbálja megtagadni az állam a szülőktől a szabad iskolaválasztás lehetőségét?

szólj hozzá

Címkék: oktatás iskola kommunista pedagógus oktatási miniszter dusan caplovic iskolakörzet

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr155214358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása