Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2013.03.02. 13:10

1438. Ha ekkorát hibázik egy állami hivatal, miért nem resetelik le csontig?

jozefmihaltasr.jpgJozef Mihál volt SaS-es munkaügyi miniszter – egyébként egy seggfej, aki maga is vállalkozókárosító intézkedéseket akart bevezetni, de  szerencsére (???) a kormányt, aminek tagja volt, elvitte a kölcsönös bizalmatlanság, így most a szintén ánuszrózsakertben virágot gyűjtögető smeres Ján Richter teljesítheti be kéjes örömmel a művét –, jelenleg ellenzéki képviselő a szociális törvények nagy tudora, kiváló szakember.

Tehetségét egyébként az oktatásban is kamatoztatta, annyira liberális volt, hogy még miniszterkedése idején is oktatta, hogyan lehet adót és járulékot kerülni. Budapesti kultúrlibsik, ebből tanuljatok!

Jozef Mihál február utolsó napján írt egy kurtafarkú, mindössze 875 karakterből álló blogbejegyzést a Trend c. gazdasági hetilap honlapján vezetett, egyébként igen látogatott blogján. A bejegyzésben ezt  a törvénytervezetet fikázta. A javaslatot a kormány már elfogadta. 

Ez kimondja, hogy a vállalkozó köteles munkaegészségügyi vizsgálaton részt venni, hogy megállapítsák, alkalmas-e az adott munkavégzésre, illetve a munkahelyét is alávetni egy ilyen vizsgálatnak, hogy kimondják, alkalmas-e a hely a munkavégzésre. Mindezt 2013. július 1-től. Tekintve, hogy a rendelkezés általános, egy pénzügyi tanácsadónak, aki munkája során meggyőző tekintetet, rábeszélőkészséget, pár papírlapot, vagy max. egy laptopot használ, ugyanúgy el kell végeztetni, mint egy suszternek, aki árral, kalapáccsal, és más, hasonló, életveszélyes szerszámmal dolgozik, tépésre is alkalmas ragasztók között. Borzasztó Ez pedig pénzbe kerül, amit a jelenlegi helyzetben senki sem lapátol ki szívesen az ablakon.

zvolenska.jpgMihál pénteken egy sajtótájékoztatót is tartott róla, amire már a blogokat valószínűleg nem olvasó egészségügyi kormányzatnak is reagálni kellett. Na, és most jön a muhaha, a közlekedés közben, mobil eszközről, állva olvasók keressenek ülőhelyet: kiderült, hogy a Közegészségügyi Hivatal ÁLLÍTÓLAG véletlenül a korábbi, a szociális partnerekkel való egyeztetés előtti változatot küldte tovább.

Persze, lehet, hogy Zuzana Zvolenská egészségügyi miniszter asszony (ehun jobbre, támogassuk a nyelvjárásokat) kommunikációs munkatársa szája által hazudik, amin nem lennénk meglepve, de vélelmezzük, hogy ez a verzió az igaz. Ez esetben a kormányon csont nélkül átment egy rossz javaslat. És könnyen lehet, hogy a parlament is simán megszavazta volna, hisz a 83 kolesík nem olvas törvényeket, csak szavaz, úgy, ahogy a frakcióvezető mutatja, like vagy disklike. És akkor életbe lépett volna egy ilyen törvény. Nem szeretem, hogy az én pénzemből ilyen inkompetens alkalmazottakat foglalkoztatnak. 

És még az sem lett volna elegendő, ha ezt egy mezei blogger írja meg. Ha nem politikus, aki általában érdekes sajtókat tart, amelyre elmegy legalább egy tucat újságíró, akkor lehet, hogy a Smer mindig szociális képviselői újabb terhet akasztanak a vállalkozók nyakába. Így most újabb ötleten törhetik a fejüket.

Szép volt, Jožo!

szólj hozzá

Címkék: járulék egészségügy adó vállalkozó Smer Jozef Mihál SaS Ján Richter munkaegészségügy

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr615113034

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása