Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2012.10.21. 09:34

1402. Vigyázó szemetek Zágrábra vessétek!

dogovor-josipovic-milanovic-dragan-lozancic-novi-sef-soa-e-slika-631062.jpeg

Horvátországban pénteken valami olyasmi történt, ami Szlovákiában elképzelhetetlen, de még az Egyesült Államokban is.
Horvátország nem egy rossz hely, szépek a tengerpartjai, és ahol a helyiek nem erőltetik az angolt, a szlovákkal is elboldogulsz. Éééééééééééééééééés Horvátországban olyasmi történt, ami a Tátra alatt nem: KETTŐS ÁLLAMPOLGÁRT neveztek ki a Sigurnosno-obavještajna agencija (SOA), azaz a horvát titkosszolgálat élére.

A Magyar Távirati Iroda jelentése szerint Dragan Lozanic (itt fent) védelmi miniszterhelyettes személyében amerikai-horvát kettős állampolgár került a titkosszolgálat élére.

„A Jutarnji list című napilap néhány nappal ezelőtt egyik írásában megjegyezte, hogy a horvát védelmi minisztériumban több kettős állampolgár is dolgozott az elmúlt 20 évben. Ugyanakkor feltette a kérdést, hogy kinevezhető-e a titkosszolgálatok élére valaki, aki honossága révén két államnak tartozik lojalitással?

Horvátország NATO-tagságára való tekintettel a lap által megkérdezett horvát biztonságpolitikai szakértők nem találtak semmi kivetnivalót abban, hogy kettős állampolgár irányítsa a nemzetbiztonsági ügynökséget. Vlatko Cvrtila úgy vélte, hogy az amerikai útlevél akár előnyt is jelenthet a jelölt számára. Fran Visnar pedig az Egyesült Államok és Izrael példájára hivatkozva megállapította, hogy stratégia partnerek esetében a kettős állampolgárság nem jelenthet gondot. Egy név nélkül nyilatkozó elemző viszont azt hangsúlyozta, hogy a szövetségek bármikor felbomolhatnak, és bár Amerika és Horvátország titkosszolgálatai együttműködnek a terrorizmus és szervezett bűnözés elleni harcban, ezt csak saját országaik érdekeit szem előtt tartva tehetik” – áll az MTI tudósításában.

Hogy miért érdekes ez számunkra, hisz Horvátországba csak nyaralni járunk? Aki nyaral, nem gondol a titkosszolgálattal... 2011-et írtak, Iveta Radičová azóta jobb létre szenderült kormánya támogatta a kereszténydemokraták javaslatát, melynek értelmében a rendőrség, a Szlovák Információs Szolgálat, a büntetés-végrehajtás, a vasúti rendőrség, a hadsereg, a Nemzetbiztonsági Hivatal, a vámőrség és az ügyészség kötelékében nem tevékenykedhetnek kettős állampolgárok. Pedig még az NSA kötelékében is szolgálhatnak kettős állampolgárok, bizonyos megkötésekkel.

Erről itt írtunk korábban, ha van kedved, olvasd el. Szegény, szerencsétlen, diverzáns magyaroktól úton-útfélen rettegő szlovák politikusok, ti meg tanuljatok a horvátoktól!

1 hozzászólás

Címkék: kettős állampolgárság titkosszolgálat Horvátország NSA SOA Sigurnosno-obavještajna agencija Dragan Lozanic

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr484860552

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Žďárský 2012.10.25. 20:12:20

Azt azért elég nehéz megmagyarázni, miért is lenne jó választás egy kettős állampolgár a titkosszolgálat legfőbb vezetőjének a posztjára. Van kb. kéttucat olyan pozíció, amit magára valamit is adó állam egész egyszerűen nem tölthet be olyan emberekkel, akik esetében felmerül a gyanú, hogy esetleg egy másik államhoz lojálisabbak lehetnek. Márpedig ez pont ilyen...
süti beállítások módosítása