Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2012.03.30. 21:21

1329. Fico juhai

Nehezen nyeli le a párton kívüli minisztereket a március 10-ei választásokat brutálisan túlnyerő Smer. Eddig ugye Zuzana Zvolenská (eü), Tomáš Borec (igazságügy) és Miroslav Lajčák párton kívüli a csapatban, és Ján Valko a gazdasági tárca várományosaként még a levegőben lóg.

Volt a Smeből időközben távozott főszerkesztő-helyettesnek, Roman Krpelannak egy jó kommentárja 2010. március 2-án, Nahnevané Dzurindove ovečky (Dzurinda feldühített juhai) címmel. Itt elolvashatod, ha „pianista” vagy.  Krpelan arról ír a kommentárban, hogy a Szlovák Demokratikus és Keresztény Unió „régi jó elvtársai” nagyon zokon vették, hogy elnökük nem őket juttatja pozícióba a(z akkori) választási listán, hanem behoz menő pozsonyi arcokat, Dubovcovát, Beblavýt érinti név szerint a komment, akik semmit sem tettek a pártért, mégis jó helyet kapnak.

Most képzeljük el a „tartsd a lépést és a pofád” elvét magas szinten magvalósító smeres apparátust. Dolgoztak, ahogy a vezér kívánta, csinálták, amit kellett, és amikor megnyerték a választásokat, a főnök elkezdni külsősöknek osztogatni a trafikokat. Ki ne akadna ki? Az ember nem azért megy egy pártba, mert nem tudná jobban eltölteni a szabadidejét, hanem azért, mert eszközt keres érdekei érvényesítéséhez, hogy előnyökhöz jusson. Ha jó pártkatona, joggal tart igényt a zsoldjára.

És itt jön az örök konfliktus: ami jó lenne az országnak – jelesül, hogy csupa okos, értelmes, rátermett ember irányítsa a minisztériumokat –, az az nem mindig jó a pártnak; ami meg jó a pártnak, az a legritkább esetben jó az országnak.

1 hozzászólás

Címkék: kormány miniszter smer robert fico kormányalakítás párton kívüli

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr364351005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hérodotosz 2012.03.30. 22:32:16

Ezek a birkák az MKP és a MOST-HÍD karámjában is keservesen bégetnek, pláne az utóbbi pártéban, miután többen kiestek a parlamentből és még csak arra sem lesz esélyük, hogy pótképviselőként helyettesítsék a fontos kormánytisztséget viselő szerencsésebb társukat. Az MKP nagy vehemenciával hirdette, hogy "feljavítja" a kínálatot független személyiségekkel: ezek közül néhányat láttam is valahol az 50. és a 150. hely közötti zónában. Igaz, karikázással feljebb is juttathatták volna őket, de biztos ami biztos, csak a szavazólapon szerepelt a nevük, sehol egy plakáton, sehol egy kampánygyűlésen nem voltak láthatók. Ha az MKP továbbra is elzárkózik azoktól az értelmiségiektől, akik magukat jó magyaroknak tartják, de nem szeretnének pártgyűléseken apró-cseprő ügyekkel foglalatoskodni, akkor az MKP csak ezekkel az apró-cseprő ügyekkel fog szöszmötölni és még a bégetés is elhalkul...
süti beállítások módosítása