Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2012.02.21. 16:49

1308. Csend nélkül

Iszonyatos hírtelen hétvégén vagyunk túl. Belpol szempontból a Szlovák Demokratikus és Keresztény Unió Központi Tanácsának ülését leszámítva semmi érdekes nem történt, hacsak azt nem gondoljuk érdekesnek, hogy hivatalosan is megkezdődött a kampány. Ám mivel ez már decembertől folyik, az SDKÚ plakátjai már november 17. környékén kikerültek, ennek igazából nincs jelentősége. Ilyen gyötrelmes hétvégén minden szerkesztő örül mégoly jelentéktelen hírnek is, mint hogy idén nem lesz kampánycsend.


Persze, ezt már tudjuk régóta, csak most hétvégén újra kiadták.

Szlovákiában sajnos, nem egységes a választási rendszer, így nem csak az a kérdés, hogy a raboké mikor számít. Míg az önkormányzati választások előtt kampánycsend van, a parlamenti választást nem előzi meg 48 órás kötelező kussolás.

Az eredeti törvényből látszik, minek gondolták a népet a törvényhozók, akik azt vélelmezték, hogy a választót – mint valami már-már differenciálatlan idegrendszerű gyűrűsférget – sokféle információ éri, ezért jó lesz neki, ha a választások előtt két nappal leülhet, és nyugodtan strukturálhatja ezeket. Itt ragadnám meg az alkalmat, hogy a nyájas olvasót megkérdezzem: vajon hányszor ült le a választást megelőző 48 órában, hogy összehasonlító elemzésnek vesse alá a pártprogramokat?

Kampánycsend ide vagy oda, a csütörtöki nyomtatott napilapokban még kijöhettek választási anyagok, arra hivatkozva, hogy azokat már fél négykor is meg lehet venni a vasútállomási újságosnál, és az a reklamáló privát pechje, ha mondjuk ezt délután teszi meg.

A hírportálok jogi vákuumba kerültek. Ráadásul egy olyan – elvben műszaki jellegű – probléma is adódott, hogy a portálokon a kampánycsend idejére nem lehetett elérhetetlenné tenni az összes, választásokkal kapcsolatos tartalmat.

Aztán ott a FB, ahol annyi választási és kampánytartalom terjedhet, amennyi csak akar, ugyanez a helyzet a külföldön regisztrált blogokkal is.

Szal’ örülünk, Vincent, de azért majd jó lenne, ha a következő kormány egységesítené a választási rendszert.
---------------------------------------------
És a közszolgálati blognetworking jegyében: olvassatok Szemtanút is!

szólj hozzá

Címkék: kampány választás választási kampány kampánycsend kampányidőszak parlamenti választások előrehozott választások 2012

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr784158905

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása