Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2012.01.05. 16:00

1287. Gorillaháton

A szerző éppen leírni készült, hogy már két kispárt is arról vizionált: gorillaháton jut a parlamentbe, amikor jött a hír, hogy Nora Mojsejová Szabad Szó Pártjához, és a 99%-hoz – mily meglepő – Igor Matovič egyszerűi is csatlakoznak. Az előrehozott választások hírére Szlovákiában úgy bújtak ki a földből a titkosszolgálati dokumentumok, mint eső után a gomba.


A Ľubomír Galkót – utólag szemlélve egyre nyilvánvalóbb – nagyon is koncepciózus módon maga alá temető katonai elhárításbeli, úgymond lehallgatási botrány után még fel sem ocsúdott a nép, és máris előkerült egy újabb dokumentum, ezúttal a Szlovák Információs Szolgálat háza tájáról, mely szervezetről a kisebbségi magyarnak illik azt gondolni, hogy közösségünk életében utoljára az 1994-es komáromi nagygyűlés idején játszott szerepet.
Korábban idéztük Attila bácsit, aki úgy vélte, az iratok „nagyjából az amerikai kémtörténetekre fogékony adoleszcens szürkeállományával készültek, feltehetően propaganda céljából”. Az akkor ismert tények függvényében e sorok írója is inkább hajlott arra, hogy ha a dokumentum nem is a Vajnorská utca 39 hálózatába kötött gépek valamelyikén készült,  titkosszolgálati ügyekben járatos ember munkája lehet, erős konspirációs szándékkal töltve, ahogy ezt le is írtuk a posztban. Az újabb fejlemények azonban az akta "valósságát" látszanak igazolni, kérdőjelek persze azért még maradnak. Az úgymond titkosszolgálati dokumentumok egyik legnagyobb problémája – erre Ľubomír Galko is utalt (ügyének) agóniája során –, hogy a hagyományos újságírói eszköztárral nem vagy nem elégségesen verifikálhatók, így csak akkor lehetünk (teljesen?) biztosak a valóságtartalmukban, ha azt az érintettek is megerősítik, ahogy ezt szintén leírtuk korábban. A Gorilla-ügy esetében eddig legfeljebb nem cáfolták, a hallgatás falát Ján Rejda, az ügyben érintett, egykor magas rangú rendőri vezető törte meg, aki beismerte, többször járt a lehallgatott lakásban, ahol információkat adott át Varga Zoltánnak, aki azokat a Pentának továbbította. Rejda beismerése azonban csak ezt az egy történetszálat erősíti meg, a továbbiakról – e sorok leírásakor – továbbra sem rendelkezünk hitelt érdemlő bizonyítékokkal, így ki-ki önnön paranoiájának függvényében gondolhatja tovább, hogy a kiszivárgott dokumentum minden szava igaz-e, vagy csak ez az egy vonulat, vagy... (a mondat tetszőleges befejezését a nyájas olvasó fantáziájára bízom).

Pár nap híján két hónap múlva előrehozott választások lesznek. Az ország érdekeit – ha érdekel ez még valakit – az szolgálná, ha az illetékes szervek a Gorilla-ügy végére járnának. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy azok a „nagy” ügyek, amelyekben az SIS is érintett volt valamilyen formában, nem jutottak el a megnyugtató lezárásig. Ha az eddigi (egyébként tökéletesen helytelen) gyakorlatot vesszük alapul, valószínű, hogy a (jelen pillanatban több mint esélyesnek tűnő) hatalomváltást követően a teljes rendőri és titkosszolgálati vezetés lecserélődik.  Az addig hátralevő, rövid, ám annál bizonytalanabb szakaszban senki sem akarja megégetni magát egy ilyen kaliberű üggyel, utána pedig fejcserés támadás következik, így kevéssé valószínű, hogy Gorilla-kérdésben komolyabb előrelépés várható.
Mindaddig, amíg az ügy vizsgálata le nem zárul, csak arra lesz jó, hogy gyanúsított, exhibicionista és önjelölt politikusok saját fényezésükre használják fel.
(Az ügyben ma is van eddig 2 új fejlemény, de ez az írás még tegnap készült.)

szólj hozzá

Címkék: mkp titkosszolgálat gorilla sis varga zoltán penta mikulás dzurinda lubomír galko katonai elhárítás szlovák információs szolgálat ján rejda jaroslav hascák jirko malchárek

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr883521775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása