Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2011.01.03. 06:00

Blogzárta – 2010/189 avagy Phil Harris Sátor Lajos nyomában

Idén 189 bejegyzésre futotta (összesen pedig 1153 poszt van itt). Ez már jobban környékezi a korábbi években bevált 200-at, de továbbra is, minden szinten tartjuk magunkat Berzsenyihez, mely szerint “Nem sokaság, hanem lélek...”

Idén, az év végére némi kétség is megfogalmazódott önnön tevékenységünkkel kapcsolatban. (Előfordult már korábban is, volt, hogy nem adtunk neki hangot, volt, hogy nagyon is radikálisan. Hasonlóra most nem készülünk.)

Itt fontos megismételnünk egy állítást a tavalyi blogértékelőből,  mely változatlan formában elmondható az idei évről is: Panaszkodni nem szeretnék, mert a leggyakrabban az történt, hogy a munka vitte el a blogolásra fordítható időt, és egyelőre nem blogból élünk, hanem az egyéb tevékenységekből, a családra és a civil szférára fordított időt pedig nem akartuk tovább csökkenteni a blog javára. Most ennyire futotta. A civil szektorban is jóval több munka akadt, egy nagy projekt miatt.

Ha arra a kérdésre keressük a választ, miért blogol az ember (ha nem politikus vagy termékmenedzser), annál, hogy “csak”, nagyon nehezen tudnánk bármi jobbat mondani. Valszeg azért, mert grafomán, vagy legalább grafomán light. Továbbra is tisztelet illeti a világ boldogtalanabb részén (Kína, Kuba stb.) író bloggereket, ahol az egy személy által vezetett blog továbbra is politikai tett, nem hiszem azonban, hogy térségünkben a blog mint intézmény hasonló funkcióval bírna, a sajtóban ma minden vélemény hangot kaphat. Talán azért blogolunk/ok, mert blogolni jó. Az egykor dicsőn indult, utóbb beszart Blogvilág összefoglalta a blogfüggőség 7 biztos jelét.  Ha ezeket észleled magadon...

És akkor jöjjenek a statisztikák, adatok stb.

A freeblogon 43 009 egyedi látogatónk volt, akik az év során 223 461     elérést produkáltak.
A 3 leglátogatottabb hónap november (4070, huh, ez kísértetiesen hasonlít egy telefonszámra:), március (4056), július (4010) - ezek az egyedi látogatók, nem mismásolunk. Láthatjuk, hogy még a legerősebb hónap számai is olyan alacsonyak, mint mondjuk a szlovmagy újság webjének látogatottsága egy harmatgyenge, ünnepek körülölelte vasárnapon.

A 189 bejegyzéshez írt kommentek száma 385.

A keresővel idetalálók nagy részét (88,81%) a Google hozta, 2. a Google Images 10,79%, 3. a Yahoo 0,37.

A TOP 10 keresőkifejezés 2010-ben:
sátor lajos    
Phil Harris    
markecolás    
drasius kedys    
phil harris halála    
varga flóra    
dunaszerdahelyi maffia    
jelszó feltörő program letöltése ingyen    
elmű levél    
fikusz    
---------------------------
11. Pápay Tibor

A tíz leggyakoribb hivatkozó url:
http://www.bumm.sk/    
http://korkep.sk/    
http://lashee.blog.hu/media/image/201101/2008/09/09/Ki_kokotina555/    
http://www.bumm.sk/40358/miert-nem-jo-otlet-morvai-krisztina-komaromi-setaja.html    
http://www.bumm.sk/politika/    
http://lashee.freeblog.hu/    
http://www.bumm.sk/37753/csoportszex-a-madach-kavezoban-avagy-szlovmagy-beugro.html        
http://www.bumm.sk/nezopont/    
http://www.bumm.sk/49082/kiuteses-marek-gyozelem-komaromban.html    
http://lashee.blog.hu/media/image/201101/2010/04/22/Nem_csak_kivulrol_nezzuk/
----------------------------------
11. http://lashee.blog.hu/media/image/201101/2010/03/04/Bugar_Bela_blogirasba_fogott/

Látogatók országok szerint TOP 10
USA    
Ismeretlen    
Szlovákia    
Magyarország    
Németország    
Nagy-Britannia    
Kína    
Csehország    
Ausztria    
Franciaország

(Az USA nyilván a gugli miatt van az első helyen, nem azért, mert velünk kel és fekszik az ammagy kisebbség.)

Köszöntöm továbbá marokkói, libanoni, ceyloni, izlandi, kirgizisztáni, jordániai, mexikói, új-zélandi, ománi, elefántcsontparti, benini, andorrai, antiguai, bosznia-hercegovinai, szenegáli, ugandai, venezuelai és jemeni olvasóimat is, ezekből az országokból egy-egy látogatónk volt. Gondolom, a helyi magyar kisebbség tagjai:)

Sajnos, a freeblog statgépe nem listázza a legolvasottabb posztokat, de azt tudjuk, hogy idén Morvai Krisztina lenyomta Andruskó Imrét, idén és ever leglátogatottabb napunk a Miért nem jó ötlet Morvai Krisztina komáromi sétája? c. posztunk publikálásának napja volt.  Ezernél több ember olvasta még a Marek, Matejicka vs. Bósza - ahogy a Markíza hírportálja látta(tja) és az Élet az MKP után c. posztokat is.

A blog.hu-n található biztonsági másolatot 12 287-nél többen olvasták. Azért a bizonytalanság, mert mivel a blog.hu statisztikája nem felhasználóbarát, csak a 3 és 4 jegyű látogatottsági adatokat adtam össze, a 2 és 1 jegyű napok kimaradtak, nyilván ezekből van több.

Némileg a bloghoz tartozik: a Bósza János leteperéséről készült videónkat 18 039 látogató nézte meg, a Cirill és Metód áthelyezéséről készülteket pedig 8224 (ezért elsősorban a Nitrianske noviny webjének szerkesztőit illeti köszönet). Persze, ezek csak számok, nem ezekért blogolunk.

A Bumm blogrollján kívül - ahova nem én kértem, hogy bekerülhessek -  továbbra sem használtunk közösségi oldalakat, NetworkedBlogst, bármi egyebet a blog népszerűsítésére, bár évek óta lappangó Twitteremet egy civil projekt miatt reaktiváltam, és néha pötyögük oda valamit, de csodát nem várunk tőle. Tudom, hogy van akinek ez fontos, és minden megtesz azért, hogy a blogja minél több helyen látható legyen stb. stb. stb., nekem (most) nem.

Újévi fogadalom 2011-re sincs. Augusztusig biztosan nem lesz több időnk... Igyekszünk majd írni, ha időnk engedi, csak arról, ami érdekel, oszt jónapot.

szólj hozzá

Címkék: blog blogger blogoszféra blogzárta

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr242554738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása