Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2009.10.27. 20:30

A Felvidék már nem fér bele a szlovák liberalizmusba, Sulík úr?

Ma reggel a Szabadság és Szolidaritás elvesztett egy szavazót/szimpatizánst.

Az SaS nagyon szimpatikus párt volt számomra, a pártelnök, Richard Sulík pedig egy nagyon szimpatikus ember. Sulík az adóreform atyja, melynek áldásait a vállalkozók és az alkalmazottak egyaránt élvezik. Én is. Szimpatikus volt benne, hogy immár tar fővel, meló mellett beült az egyetemi padokba, s becsülettel koptatta azokat, szakdolgozatként pedig az adóreformot nyújtotta be, azt hiszem, a konzulense is csak lesett. És az United Colours of Olo szemetesautó-kampányt már akkor nagyon jónak tartottam, holott mikor futott, még azt se tudtam, hogy Sulík a világon van.

Végre egy párt, amelynek az élén egy tényleg okos ember áll.

Sulík nem megélhetési politikus, 100 ezer eurót fektetett a pártba. (Ehhez képest a hídas fiúk sehol sincsenek a feleségük költségvetéséről szóló, szánalmasra sikeredett dumájukkal.) Amiben az ember nem hisz, abba nem tesz bele 100 000 eurót... Nem azért kezdett politizálni, hogy fel tudjon építeni egy (újabb) házat stb., már volt neki. Ilyen értelemben nyugodt lennék, ha őt látnám valamilyen magas kormányzati pozícióban, mert biztos lennék benne, hogy ő (már) nem fog lopni.

Richard Sulík terjedelmes interjút adott az Új Szó című szlovmagy napilapnak, melyet az mai harmadik oldalán közöl. Az interjú rendkívül tanulságos, érdemes elolvasni. Most azonban fókuszáljunk csupán egy mondatára. "Másik oldalon azonban bíráltuk az MKP rimaszombati kongresszusát is, szerintünk nem kellett volna elhangzania a Felvidék szónak, mert ez fölösleges indulatszítás, mert ez annyira ingerlő szó, mind a magyarok, mind a szlovákok számára."

Hívő emberként nagyon elszomorítónak tartom, hogy a nyomokban ľudák elemeket is tartalmazó Szlovák Katolikus Püspöki Kar először (és inkább) szlovák, s csak aztán katolikus, törlésjel alá helyezve így a szó 'egyetemes' jelentését.

Azt 45 év alatt megtanultuk, hogy a (cseh)szlovák kommunista is előbb (cseh)szlovák, csak aztán kommunista, s így van ezt szociáldemokratává transzformálódott, a proletár internacionalizmusra a barnákkal lepaktálva fittyet hányó utódaikkal is.

Richard Sulík példája azt igazolja, hogy a szlovák liberális is először szlovák, és csak aztán liberális. Irritálja a Felvidék szó? Sulík úr, hát milyen liberális maga?
 

Bookmark and Share

szólj hozzá

Címkék: liberalizmus liberális sas szabadság és szolidaritás richard sulík

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr251479819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása