Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2007.07.11. 12:52

Új szlovákia magyar hírportál

Paraméter néven új szlovákiai magyar hírportál indult. Már van kettő, az egyik a bumm.sk. Ez utóbbi 5 millát nyúlt le a működésére a kulturális tárcától. Ahhoz képest, nem tudom, mennyire jönnek a pénzek, vagy mire elég az az öt milla, vagy mire nem, de elég szar. Nincsenek kvalifikált munkatársaik. A múltkor pl. azt írták, hogy „Miroslava Jurena földművelésügyi miniszter”. Egyszerűen a hírszerkesztőnek annyi elemi kompetenciája nem volt, hogy a szlovák hírből ragozott formában kikövetkeztesse a tárcavezető nevét, ha már nem tudja. De milyen hírszerkesztő az, aki a kormányt az államtitkárokig lefelé nem ismeri. Kvalifikált véleményíróik sincsenek, leggyakrabban a kis Polák vagdalkozásait olvashatjuk publicisztikaként. Az apja – tapasztalt rádiós szerkesztő – nem lehet büszke rá.

 

 

Aztán ott a felvidek.ma. Tájékozott olvasóim mindjárt mondhatják is, hogy ez nem szlovákiai, hanem marokkói. És igazuk lesz. Saját termés alig, nagyrész ollózás magyar portálokról. Olyan, mint egy gyenge hírkereső.

 

 

Namost ehhez képest a parameter.sk… Az oldal Barak Lászlóhoz és a Csallóköz c. regionális hetilap munkatársi gárdájához köthető. Barakot azt hiszem, senkinek nem kell bemutatnom, őt csak szeretni vagy utálni lehet, középút nincs.

 

 

 

Helyettese, a fiatal, harmincas Juhász László érdekes pályát futott be. Az Új Szó című szlovákiai magyar napilap főszerkesztő-helyettese volt, majd a jelenleg szintén a parameter.sk-nál dolgozó Szilvássy József akkori főszerkesztő, most blogger lecserélte őt. Kis intermezzo után az MKP liberális szárnyához köthető Gyurovszky László régiófejlesztési miniszter szóvivője lett. Szerkesztette az MKP pártlapját is, Czajlik Katalinnal egyetemben, aki szintén az MKP-s Simon Zsolt szóvivője volt, most meg főszerkesztő-helyettes az Új Szóban. (Mi ez, valami párhuzamosok találkozása a végtelenben? Kérem matematikus olvasóimat, számítsák ki a pártszóvivőség és az Új Szó főszerkesztő-helyettes közötti korrelációs mutatókat, és azt legyenek szívesek az ismert e-mail címre elküldeni. Közreadom. Köszönöm.) Aztán nagyot koppant, mikor Gyuro lemondott mandátumáról, és a TVK-ba már nem vitte magával őt.

 

 

Aztán vannak még ott ilyen arcok, mint mondjuk Barak Bálint. Ő Barak László fia, és egy időben az MKP kampányát is csináló reklámügynökségnél dolgozott, vagy még dolgozik is, ezt nem tudom. Publicisztikai munkássága eleddig e sorok írója előtt nem ismert. Rigó Konrád is a munkatársi gárdát gyarapítja. Vele tán még életemben nem beszéltem, nem ismerem őt, de úgy tudom, a választások éjszakáját ő is az MKP székházában töltötte. Legalábbis rengeteg fényképen szerepel.

 

 

És a csodabogár, az örök túlélő: Szilvássy József. Az Új Szó örök főszerkesztője, még ha most a Csallóközt jegyzi is, aminek vélhetőleg vége lesz a parameter.sk miatt egy idő múlva. Nos, róla különböző személyes okokból jót vagy semmit.  Újabban blogol.

 

 

 

Nyilván az oldal még nagyon pályája elején van, korai volna róla bármit is mondani. Legfeljebb azt, hogy nagyon kicsi a cikkek betűmérete, nekem jó szemem van, de még nekem is olykor közelebb kell hajolnom a monitorhoz, hogy lássam. Ez pedig nem egészséges. Ugyancsak rendkívül igénytelenül néznek ki a balra zárt sorok, sokkal szebb lenne sorkizártan, mert a rövid, apróbetűs sorok egyes sorközzel nagyon rondák.

 

 

 

Egyelőre csak hírt szerettem volna adni erről az új kezdeményezésről, lehet, hogy később, ha majd szárba – és reméljük, nem szarba – szökken, akkor visszatérünk rá, lehet, hogy nem.

szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr281285149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása