Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2011.10.17. 06:59

1250. Miért kellene George R. R. Martint olvasni a káeurópai politikusoknak?

Hála Georgeónak és Sixxnek, nagy Trónok harca-fan lettem az utóbbi időben. Bár nemtom’, mi ez az izé, hogy minden fantasyíró betesz két R betűt a nevébe, azt hiszik, hogy ettől jobb lesz, vagy...? A szerző  tán’ nem is gondolta, mikor vastag, a vége felé egyre szoftpornósabb regényeit írta, hogy a keskenyebbik Ikea szekrényben fél polcnyi regényfolyamot a kormányválság felől is olvashatjuk.


A lefejezés már megvolt, erre nem kívánunk visszatérni. A Tűz és a jég dala ciklus (egyik) legnagyobb tanulsága a kormányválság szempontjából, hogy az Éjjeli Őrség, a Hét Királyságot védő katonai szervezet, aki a Falat őrzi, sosem avatkozik be a királyok baszakodásába, még akkor sem, ha (na de nem spoilerezünk), és a Fal léte óta rendszerfüggetlen. A királyok pedig kötelességüknek tekintik, hogy jobb vagy rosszabb minőségű embereket küldjenek a toborzók által a Fal védelmére.

Hogy miért írjuk ezt? A félhülye Ján Slota már szombaton Zólyomból megüzente Jaroslav Spišiaknak, hogy csomagoljon. És ugyan nem tudjuk, hogy 2012. március 11-ére virradóra, mikor fagyogatni fog a statistics.sk, ezt az alakot a kormány közelében fogjuk-e látni, vagy sem, de hacsak valami csoda folytán nem jobboldali, a jelenlegi garnitúrát nyomokban tartalmazó csapat fog hatalomra kerülni, akkor valószínű, hogy menni fog:
- az országos rendőrfőkapitány, és vele megyei szintig a kerületi főkapitányok, és jó, ha a járásiak nem; és a belügy belső ellenőrzési osztályának igazgatója, pedig ez a Beňa elég határozott arc. Ehhez képest az FBI igazgatója 2001-től Robert S. Mueller. Jó volt Bushnak, és Obamának is.

- az SIS igazgatója. Őt mondjuk nem fogjuk megsiratni, mert echte pártjelölt volt, hírszerzési múlt nélkül, ahogy Magala is, korábban itt írtunk róla.  Ehhez képest az MI 5 igazgatója konzik és munkáspártiak alatt egyaránt szolgálta Nagy-Britanniát.  Tán mert ott nem pártot, hanem a hazát kellett szolgálni. (És miért is cserélnék le a titkosszolgálati igazgatót, ha ott az újságok is tudnak lehallgatni, muhaha.)

- a Katonai Hírszerzés  és Katonai Elhárítás  igazgatója. Itt annyi volt a tökölődés, hogy szegény csávókámnak alig maradt ideje hírt szerezni. Illetve a két szerv, a smeres és a koalíciós katonák eltérő aránya miatt olyan szinten nyírta egymást, hogy az ugyancsak a őszszakállú fantasymester pennájára kívánkozna.

- a BV-parancsnok. Az, hogy a koalíció az első adandó alkalommal menesztette a HZDS-közeli Mária Kreslovát, dicséretes, az ugyanis, ha még maradhat, tán még a rabok f(ülcimpájá)t is kiszervezi HZDS-eseknek vagy családtagjainak, ahogy azt tette „uralkodása” alatt. Róbert Mudronček ezredes, írjuk le a nevét, mert róla és bv-s témákról a fentiektől eltérően nem nagyon írtunk. Pedig a börtönviszonyoknak igazán pártfüggetleneknek kellene lenniük, hisz a tyúktolvaj, csaló, gyilkos, erőszaktevő, garázda, kábítószer-kereskedő, orgazda stb. rendszerfüggetlenül tyúktolvaj, csaló, gyilkos, erőszaktevő, garázda, kábítószer-kereskedő, orgazda stb. Joe Arapaio is rendszerektől függetlenül üzemeltette Tent Cityt. Igaz, ha a szlovák és az amerikai börtönviszonyokat szeretnénk összevetni, az tanulmányméretű lenne, szal ebbe ne menjünk bele.

- a főfinánc, aki egy nagyon okos nő lehet, ez kiderül abból, ha ránézünk arra, hogyan használja hivatalosan a nevét: plk.Ing. Mária Machová, PhD. Nem vitás, ha ezek mennek, neki is mennie kell, mivel az első Dzurinda-kormány idején privatizációs miniszter, a második idején pedig az Adóigazgatóság vezérigazgatója volt. Valószínűleg jó szakember lehet, na de ez senkit sem érdekel, hisz SDKÚ-s, mint a szél, mennie kell.

- a Nemzetibiztonsági Hivatal igazgatója..., bocs, csak vicc volt, ezt nem gondoltuk komolyan.

A vezérkari főnök kérdése kérdéses. Ľubomír Bulíkot Ľubomír Galko védelmi miniszter menesztette volna – erről csak a Twitteren írtunk –, de ahogy bukott a kormány, visszavonta a menesztést. Bulík jó volt Liškának, Fedornak, Kašickýnak, Baškának, és egy évig Galkónak. Ez is mutatja, hogy nem kell itt ész nélkül cserélgetni. Rengeteg pénz nélkül a szlovák hadseregből senki sem tud NATO-élcsapatot építeni.

És a fenti, szűk keresztmetszetű áttekintésben csak azokról írtunk, akiknek fegyverük van. De ne legyenek kétségeink, a körzeti hivatalok szintjéig le fog cserélődni az államigazgatás(+az állami vállalatok vezetése, a távhőszolgáltatók, a Szocbizt, az Általános Egbizt stb., stb., stb.). Mondjuk, ha megnézzük a belügy honlapján,  hogy a Most-Híd kikkel tolta tele ezeket az intézményeket, akkor sok könnyet nem hullajtunk majd, de az a baj, hogy a Smer (vagy akár az MKP, ha...) is ilyenekkel, vagy még ilyenebbekkel fogja. Bár most, hogy megdőlt az angolszász politikamentes államigazgatás mítosza,  ezen már nincs is mit csodálkozni. A cserék lehetősége elbizonytalanítja az állományt, és ez végső soron az állampolgárnak lesz rossz.

De azért olvassunk George R. R. Martint, mert jó.

1 hozzászólás

Címkék: rendőrség kormány közigazgatás hadsereg katonaság nemzetbiztonsági hivatal sis sixx államigazgatás kormányválság büntetés végrehajtás trónok harca katonai hírszerzés george r r martin katonai elhárítás szlovák információs szolgálat vámigazgatóság jarosla spisiak

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr993308843

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2011.10.17. 12:22:20

GRR Martin rulez! Bár kell keresnem hét év után egy új kedvenc írót, mert ezt már mindenki ismeri :(
süti beállítások módosítása