Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2011.09.05. 19:29

Arctalan írók

Kondor Vilmos arcáról egy amatőr fekete-fehér fénykép kering a világhálón, Fejős Éváéval meg tele van a metró. Ez jutott eszembe a minap, amikor az egyik Panta Rhei könyvesboltban egy olyan könyvet vásároltam, amely Maxim E. Matkin legújabb kötetének közelében volt. Róla meg aztán azt sem tudjuk, nő-e vagy férfi.  (Bár egyesek tudni vélik, Eva Borušovičová az, amit az érintett sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánt... Hál’ Istennek, az olvasók egy részét ez nem foglalkoztatja.)

Két különböző értékesítési modell. Kondor (aki azt állítja, ez a polgári neve) és Matkin (aki bevallja, hogy ez egy álnév, és védi a valós identitását) anélkül tudott sikeres lenni, hogy író-olvasó találkozók tömegére járt, vagy netán karddal fényképezkedett volna, mint Coelho, aki vállaltan kedves az olvasóival, végtelen türelemmel dedikál az általa nem ismert nyelvterületeken is, és bárhová elmegy, ahova hívják.

Matkin is túl volt már negyedik kötetén, amikor találgatni kezdték, hogy az ismert dramaturg néni lehet az. Kondor pedig továbbra is makacsul próbálja éltetni a vidékitanár-imázst. A könyveik mégis mennek. (Van ebben valami „a szerző halála-szerűség”.) Lehet, hogy az ő marketingeseik az arctalanságra építettek?

szólj hozzá

Címkék: könyv irodalom szerző

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr13204803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása