Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2010.08.31. 06:59

A kettős mérce bukása; A fegyvertartás körülményei

Lajos P. János francia romaügyben leírt értékelésével, mely az Új Szó hétfői számában jelent meg,  nagyjában-egészében egyetérthetünk.

A történtekről sokan, sokat írtak már, most csak egy lehetséges ceruzavonás. Emlékszünk a zámolyi romák esetére, kik 2000 júliusában Strasbourgba vándoroltak ki a "magyarországi faji üldöztetés miatt"? Azok 46-an voltak. A francia sajtó (és mellette a világsajtó liberális része) haláltáborokat vizionálva bírálta Magyarországot, ahol szinte már-már megvillantak a szuronyok is a lengő kakastollak mellett, náci csizmák stb.
A szegény zámolyi menekülteket meg keblükre ölelték. Azt a 46-ot.

Most, hogy nem 46, hanem néhány tízezer roma termett ott - és miért ne teremhetne, hisz EU van, a 27 állam közül választhatom tartózkodási helyként a számomra szimpatikusat, és senkinek semmi köze az okaimhoz -, már ők sem örülnek annyira, és fikázzák azokat, akik rasszistázzák őket. Hát, Isten malmai, ha nem is gyorsan, de azért őrülnek…

∗∗∗

A TASR hírügynökség híre tegnap 19.20-kor: A pozsonyi mészárlás a sajtó szerint Csehországban vitát indított a fegyvertartás feltételeiről.

Várható lesz, hogy hamarosan valamelyik csapottvállú, a katonai szolgálat - és általánosban tesi alól - örök életre felmentett személy Szlovákiában is megnyitja ezt a kérdést. Pedig nálunk már így is nagyon szigorúak a fegyverhez jutási szabályok, és aki akar - a fegyveramnesztia három fordulója is bizonyítja -, úgyis fegyverhez jut. A pozsonyi mészáros legálisan tartott fegyverekkel követte el a mészárlást, de ő a ritka kivétel. Az emberölések, gyilkosságok, halált okozó testi sértések Szlovákiában általában konyhakéssel, történnek - a tavalyi legdurvább a kaszás bácsi volt valahol Kassa környékén-, ha pedig lőfegyver kerül elő, az a legtöbbször illegális. Ha tovább szigorítanák a fegyvertartási feltételeket, azt a nép bekajálná, mert fegyver, fuj-fuj-fuj,  de rendkívül populista, ám sehova sem vezető húzás lenne. Azt ugyanis, hogy egy nagyvárosban egy ismeretlen arc lövöldözni kezdjen az utcán, semmilyen törvénnyel nem lehet kiszűrni, és még azokban az országokban is nehéz fellépni a magányos lövöldözők ellen, ahol a law enforcement szféra a szlovákiainál lényegesen fejlettebb.

szólj hozzá

Címkék: rendőrség fegyver pozsony mészárlás lövöldözés fegyvertartás fegyvertörvény

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr152260724

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása