Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2008.12.30. 07:33

Nagy maffiaperek 2008-ban

A nagy maffiaperek éve volt az idei a szlovák bíróságokon. Hosszú idő után végre sikerült gyilkosság miatt is a bíróság elé állítani a közép-szlovákiai alvilágban keresztapaként ismert Mikulás Cernákot. De bérgyilkosok, bankrablók, terroristák ténykedése is borzolta a kedélyeket.

Szenzációként járta be a sajtót tavaly, hogy a szlovák hatóságok elfogták Muszatafa Labszit. A férfit korábban terrorizmus miatt ítélték el Franciaországban. Kiadatását Algéria is kérte a Szlovák Köztársaságtól. Hosszas bírósági huzavona után végül úgy döntött a legfelsőbb bíróság, hogy nem adja ki hazájának, sőt szabadlábra helyezte. Most a magyar határhoz közeli Medve menekülttáborában tölti napjait.

A bíróság jövő januárra napolta el Roman Cervenka, a legismertebb szlovák bankrabló perét. A férfi a vád szerint januárban Pozsony Récse városrészében rabolt ki egy bankot. Cervenkát elfogták, de megszökött az őt őrző rendőröktől. A fiaskó után a városkerületi rendőrkapitányt leváltották. Cervenka három hónapos bujkálás után került újra bilincsbe.

A Pozsonyi I. Jjárásbíróságon novemberben kezdődött és valószínűleg sokáig tart majd a 2004-es dunahidasi leszámolás pere. A vád szerint a Karol Mello által felbérelt bérgyilkosok a célszemély helyett annak élettársát és gyerekét lőtték le. A vádlottak padján egy másik ügyben már jogerősen 15 évre ítélt Branislav Adamco, Balogh József és Nikola Pajdic ül. Mello szökésben van.

Az egykori közép-szlovákiai keresztapát, Mikulás Cernákot az egyik perében most először vádolják gyilkossággal. A tárgyalását a bíróság épülete helyett a biztonságosabb börtönben tartják. A vádirat hetvenkötetes, terjedelme tízezer oldal, így beláthatatlan, hogy mikorra születhet ítélet.

Ezt nem én, Lashee írtam, hanem itt találtam.
A mezei, egyszerű - hirtelen felindulásból stb. - gyilkolókat leszámítva talán ennyi is a lényeg. Talán még Franitsek Salinger perét lehetett volna megemlíteni, de hát az ő hatalma regionális volt, noha nem elhanyagolható.  És persze a keletiek, az Okolicsányi-klán körüli bírósági hercehurca.
Persze, ha olvasóim tudnak olyan jelentősebb szervezett bűnözéshez köthető pert, amely itt nem említődik, megírhatják kommentben. 
szólj hozzá

Címkék: maffia szervezett bűnözés branislav adamco mikulás cernák

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr431285397

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása