Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2007.02.15. 12:00

Halál a Valentin-napra!

Taán már lenyugodtak a Bálint-nap által felfokozott kedélyek, a szerda esti kulturált sörözést a tömeges megjelenésükkel, irracionális számú asztalfoglalással lehetetlenné tevő szerelmespárok is felébredtek már a romantikus vacsora után, mely, kit tudja, hol és hogy végződött, s a bonbon- és virágárusok is elkönyvelték a jeles nap jeles bevételét, áldó imádságba foglalva az amerikanizálódott szent nevét.

 

Itt kell megjegyezni, mielőtt akár egy további sort is írnánk az ország 47,3 százaléka által megült ünnepről, hogy e sorok írója a másik csoporthoz tartozik, s önbizalmát erősíti az a tény is, hogy a tartós kapcsolatban élők 20%-a nem lepi meg kedvesét semmivel ezen a napon.

 

Ki gondolná, hogy a hatalmas piacot jelentő Indiában micsoda ellenzői akadtak az állítólag II. Claudius által kivégeztetett szent emléknapjának. Az egyik hinduista párt hívei „Halál a Valentin-napra!” feliratú transzparensekkel vonultak Újdelhi utcáira, követelve, hogy Bálint mondjon le. Na jó, ez meglehetősen szabad, közép-európaira aktualizált értelmezése a derék hinduk törekvésének, akik valójában azért tüntettek a piros lufik és szívecskék ellen, mert „a Bálint-nap támogatja obszcenitást és a meztelenséget, valamint a gyengédség nyilvános kimutatására buzdítja fiataljainkat, parkokban, és más helyeken”. (Bár megmosolyogtató törekvésükkel együtt sokkal szimpatikusabbak azoknál a tar fiataloknál, akik a minap Jozes Tisót éltették a szerkesztőség előtti téren, de ez most nem tárgya ennek az írásnak.) Holott arról, hogy az ifjak a parkokban esnek egymásnak, nem szerencsétlen Bálint tehet, hanem az újdelhi ingatlanpiaci viszonyok.

Akik pedig rózsával kedveskedtek szívük választottjának, utána gondosan mossanak kezet! A hozzánk zömében Hollandiából kerülő virágokat ugyanis, első körben a kártevők ellen, majd pedig azért, hogy kibírják a hosszú utat, és hogy sokáig frissnek látszanak, különböző növényvédő szerekkel kezelik, nem is beszélve a második legnagyobb vágottvirág-exportőrnek számító Kolumbiából származó piros rózsákról. Ha ma valaki a szájába fogná a rózsát, mint Faye Dunaway a Bonnie és Clyde híres jelentében, utána mehetne a belgyógyászatra, egy egész csokorral meg egy komplett leánygimnáziumi osztályt is haza lehet vágni. Szóval, ha tegnap nem tették meg, akkor mars a fürdőszobába, mielőtt még a Bálint-napnak nem várt következményei lennének!

szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr631285036

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása