Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2007.01.14. 17:52

Rablás nálunk és más nemzeteknél

Újabb gyanúsítottja van a budaörsi Tesco parkolójában másfél éve végrehajtott fegyveres rablásnak - erősítette meg szombaton a Magyar Nemzet információját az MTI-nek a Központi Nyomozó Főügyészség vezetője.

 

A nyomozást várhatóan január végéig befejezi az ügyészség - mondta Keresztes Imre.

 

Tájékoztatása szerint az újabb gyanúsítással együtt négy gyanúsítottja van az ügynek. A szerdán kihallgatott D. Lajost a Nemzeti Nyomozó Irodával történő együttműködés eredményeként gyanúsították meg. A férfi más ügyben előzetes letartóztatásban van.

 

A budaörsi Tesco Áruháznál 2005. május 14-én történt fegyveres rablás során a Group 4 Falck biztonsági szolgálat pénzszállító autóját támadta meg négy álarcos fegyveres. Az elkövetők a pénzkísérőt combon lőtték, és tűzharcba keveredtek a kiérkező rendőrökkel, kézigránátot dobtak az egyik rendőrautóra, majd 30 millió forinttal elmenekültek.

 

A rablásnál használt, egy budapesti családi házból ellopott terepjárót Törökbálinton találták meg kiégve.

 

Egy hónappal később a rendőrök elfogtak három férfit, akiket a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítottak meg, ám már akkor jelezték, hogy egy embert még keresnek.

 

A rendőrség később a 2005. január 11-én Érden, a K and H Bank fiókjánál történt rablással is összefüggésbe hozta az elkövetőket. Akkor a pénzintézet fiókjánál rálőttek egy pénzszállító autó biztonsági őrére, akit a hasán és a combján találtak el, majd elvették a nála lévő, postai küldeményeket tartalmazó táskát. A három támadó személyautóval menekült el a helyszínről.

 

A Magyar Nemzet szombati lapszámában azt írja, hogy a főügyészség egyesítette a két esetet. A Tesco-ügyben S. Pétert, K. Gábort, G. Benjámint és D. Lajost, míg közülük az érdi bűncselekménnyel S. Péter és K. Gábor mellett ötödik társukat, T. Jánost is gyanúsítják.

 

 Szlovákiában és Magyarországon éppen ez a nagy különbség a pénzrablások között. Míg Szlovákiában szinte kizárólag kétségbeesett amatőrök hajtanak végre bankrablásokat, melyek 95 százalékban az épületek ellen irányulnak, Magyarországon ugyanezt a tevékenységet szervezett csoportok űzik, és sokkal gyakrabban csapnak le pénzszállítókra, mint Szlovákiában.

szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr11285016

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása