Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2006.10.05. 18:01

Harabin bírókat hív vissza

Na akkor nézzük. Ma két dologról kellene írni mindenképpen. 

Az egyik, hogy a közszolgálati Szlovák Rádió a jövőben - dec. 31-ig - le szeretné építeni a külföldi tudósítóit. Az SRo-nak jelenleg Berlinben /Alexander Kurtanský/, Budapesten /Gregor Martin Papucsek/, Prágában /Ján Šmihula - ő a Rádiožurnál előző főszerkesztője, ez a kegyes végkielégítés része/,  Moszkvában /Mária Mikušová / Washingtonban /Oľga Baková/ és Brüsszelben /Róbert Sermek/ van tudósítója. Elég jó lefedettség.

Luboš Machaj programigazgató szerint azonban a külföldi munkatársak drágák, évente 2,5 millió koronába is belejönnek, és nagyon sok pénz megy el lakásbérletre és utazásra. Nahát, ugyan ki a fasz gondolta volna, hogy Moszkvában, a világ egyik legdrágább városában drága egy tudósítót "üzemeltetni"?! A tudósítóknak fel fogják kínálni, hogy hazajöhetnek a külpol szerkesztőségbe, vagy maradhatnak kint, de akkor küldősök lesznek. Azaz: laknak, amiből akarnak, utaznak, amiből akarnak, és az elkészült anyagokat - percdíjra - átveszi tőlük a SRo. Január 1-jétől nem szűnik meg a külföldi hírszolgáltatás, csak másként lesz megoldva - mondta a bölcs programigazgató.

Ja, végül is a hírügynökségek ma már mindent kiadnak. De presztízs is van a világon, Machaj úr, vagy nem? 80 éves a rádió, hatalmas reklámkampányt folytat. Ez senkinek nem jut ilyenkor az eszébe?


A másik dolog a rondaarcú igazságügyi miniszter, Štefan Harabin.

Ma az 54 járási és kerületi bírósági elnök közül hetet visszahívott tisztségéből. Darina Kuchtová, Ľudovít Bradáč, Robert Urban, Peter Hrnčiar, Peter Bebej, Milan Ružička a Gabriela Sobolovská nem góré többé. 47-en egyelőre maradtak a tisztségükben. Kik is ezek az emberek?

Emlékezzünk csak vissza, mikor Harabin - félő róla leírni bármit is, mivel nagyon nagy összegre szokta perelni az újságokat, millió alatt meg sem áll, de az MKP-s Bugi Bélát, aki nem újság, is 1,5 millióra akarta beperelni, mert az a Szigeti László által írt könyvében igazat mondott róla, nevezetesen, hogy egy genny alak, és a bírói rendszer erkölcsi megújulásának gátja -, amikor Harabin koma a Legfelsőbb Bíróság elnöke volt, néhány bíró - rendkívül erős HZDS-es kötődései miatt - felszóllította őt, ugyan húzzon már a faszba. Ő nem ment. Most hasonlítsuk össze a minisztert távozásra felszólító és a most visszahívott bírók névsorát. Különös, igaz?

Ugyanakkor meg... Lehet, hogy Harabin egy balfék, én nem tudom, de a visszahívott Ľudovít Bradáč bíró nyíltan hencegett vele, hogy milyen jó kapcsolatai vannak a többszörös gyilkossággal gyanúsított, többszöresen büntetett előéletű Tobiáš Lojkoval. Ugyancsak furcsán sütött el néhány - egyébként milliós - csődeljárást. Hm...

Peter Hrničiar zsolnai járási főbíró meg jogerős fegyelmi büntit kapott, a bíróságán meg egymásba érnek a meg nem oldott ügyek, volt, hogy egy tyúkpert 2 év alatt se bírtak lezavarni, a bíróság folyosólyán meg kórust sírtak a tartásdíjra váró kismamák, mert olykor fél év sem volt elég a tartásdíj jogosságának megítéléséhez, a gyereket meg ugye, ilyenkor is etetni kell valamivel. Lehet, hogy Hrnčiar egy alkalmatlan faszkalap, ahogy Barak László írja Miért nem lettem lángossütő című költeményében.

Ugyanakkor meg eltávolították Milan Ružičkát is a Nagykürtösi Járásbíróság éléről, mert megbaszott egy bírót, aki a jelenlegi miniszter barátja. Furcsa dolgok ezek. Jobban utána kell nézni, hogy nagy trút tudjunk mondani a dologgal kapcsolatban, de egy HZDS-es igazságügy-miniszter mindenképpen az igazságügy kicsúfolása, ahogy egy korábbi postban ezt már megírtam.

Nem megy jó felé az ország.

szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr261284929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása