Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2005.03.07. 19:52

Ez a hét is Amerika jegyében telt

Ez a hét is Amerika jegyében telt, de nem került annyi pénzünkbe, mint az előző. Hétfőre virradóra az Oscar-gálán a hátukat mutogató dívákat figyelhettük nyálcsorgatva. Melanie Griffith ruhakölteményét látva bizonyára sok férfitársam szeretett volna Antonio Banderas lenni, legalább egy kis időre...

 

A tegnapi lapokban pedig Steve Fossettről olvashattunk, aki 3 nap alatt repülte körül a Földet. Nesze neked, Verne Gyula!

Miközben Amerika – és vele a világ – önfeledten ünnepelt, idehaza csupa tré dolog történt. Zátonyra futottak a magyar–magyar szakértői tárgyalások, a kettős állampolgárság helyetti pótmegoldások frontján éppen úgy, mint az évek óta húzódó Bős–Nagymaros-ügyben. Az előbbiről már-már szólni sem érdemes, legfeljebb a 24. oldalon, a Napi vicc rovatban; az utóbbival kapcsolatban a két főtárgyaló eredményként értékelte, hogy az álláspontok nem távolodtak egymástól. A (cseh)szlovák–magyar diplomácia 85 éves története során sokszor kellett – a szükségből erényt kovácsolva – a semmit eredményként beállítani. Mindazonáltal jó volna, ha ennek a nemes hagyománynak vége szakadna, mert a Dunával nem lehet viccelni, az évtizedes töketlenkedés meg fogja bosszulni magát, uraim, tessék dolgozni! Vegyenek példát az országos rendőrfőkapitány első helyetteséről!

Ő bezzeg nem unatkozott a héten, gondolt egyet, és lefejezte a Szervezett Bűnözés Elleni Hivatalt. Jaroslav Spišiak javaslatára Vladimír Palko belügyminiszter leváltott hét rendőri középvezetőt. Nem gondoltam volna, hogy a sajtó részéről ezt ekkora érdeklődés fogja övezni, kommentálta a történteket a tárcavezető. Nem? Na ne tessék már viccelni, miniszter úr, ha ezt nem, akkor mit? Nyilván ez a hét fazon volt felelős azért, hogy míg a pénzügyőrség, a Nemzeti Drogellenes Egység, és a szervezett bűnözéssel foglalkozó hivatal külön-külön szervezeti egységként 377 ügyet göngyölített fel egy év alatt, addig az újonnan létrejött Szervezett Bűnözés Elleni Hivatal csak 156-ot. Nem csoda, hogy Magda Krasulová, a főkapitányság szóvivője – egyike a legkészségesebbeknek a hazai szóvivők mezőnyében – is csomagol: én is elhúznék, ha ezzel az esettel kapcsolatban nekem kéne logikus magyarázattal szolgálnom a sajtó számára. Bár nem gondolom, hogy az ANO szóvivőjeként könnyebb dolga lesz.

Ha beírjuk a Google internetes keresőbe, hogy Bugár Béla, 7000 találatot ad ki. Béla Bugár változatban pedig 4990-et. Ez elég sok. Ám az MKP elnöke keményen meg is dolgozik ezért a népszerűségért, az is lehet, hogy a végén még törvényszék elé fogják állítani. A héten pártunk eleje azt találta mondani, hogy Vladimír Mečiar biztosan lázas, azért mondta, hogy az MKP tárgyalt Ficóval az autonómiáról. (Ez az, csak keményen, mint a jég verése, azt szereti a nép!) Erre a HZDS vezére nem volt rest, és megüzente a mi Bélánknak, kérjen bocsánatot vagy beperli őt; nem hagymázas önkívületében mondta ezt, nagyon is tudta, mit beszél. Lám így járhat egy gépészmérnök, ha orvosi babérokra tör. Én nem tudom, hogy a HZDS Vladója volt-e lázas, vagy a mi Bélánk vetette el a sulykot, mindenesetre arra a tárgyalásra szívesen beülnék, ahol Bugár Ficóval az autonómiáról tárgyal, a közismerten magyarbarát Čaplovič alelnök úr meg tarthatná a mikrofont.

Csáky Pál miniszterelnök-helyettes felbátorodott pártbéli elöljárója üzengetési potenciálja láttán, üzent egy jót az Egyesült Államoknak; a hét második felében meg végre előállt a kisebbségi kultúrák finanszírozásáról szóló törvénnyel. Ha jól számolom, ez lesz a negyedik nekifutás. A tervezetet megcsócsálja majd a Koalíciós Tanács, s lehet, hogy már itt elakad az SDKÚ kekeckedése miatt. Láttuk, hogy Ivan Mikloš pénzügyminiszter mekkora fesztivált rendezett a Környezetvédelmi Alap körül. Gondolom, most is lelkes lenne. Ha a Koalíciós Tanács mégis továbbpöccintené, és a kormány is rábólintana, akkor már csak a parlamentnek kéne elfogadni. A jelenlegi felállásban ez különösen sikergyanúsnak tűnik.

szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr321284699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása