Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2005.02.04. 18:54

Csupasz fenekek

 

Olyan látványban volt részem tegnap, mint még életemben soha! Na nem Naomi Campbell lépett be a szerkesztőségbe, legújabb fürdőruha-kollekcióját prezentálva. Nem. Amit láttam, még ennél is sokkal felkavaróbb volt.

 

A pozsonyi régi vásárcsarnok környékén ebédelni igyekvő, jólfésült minisztériumi hivatalnokok, gyermekükkel a téli napfényben sütkérező családanyák, a közeli kórházból hazafelé ballagó nyugdíjasok álltak meg egy néma pillanat erejéig egy várakozást tiltó tábla tövében. Mercedes parkolt ott, és kerékbilincs volt rajta. Úgy látszik, a pozsonyi városi rendőrök is komolyan vették az egyik főrendőr közelmúltban kiadott parancsát, hogy ne csak a 120-as Skodával közlekedőket buzerálják. Remélem, azóta nincsenek elhantolva...

Politikusaink a héten nem akartak dolgozni. Lehet, hogy ez így, ebben a formában nem igaz, de kifelé nagyon úgy tűnt. A T. Ház valahogy nem és nem bírta elfogadni a napirendjét. Márpedig napirend nélkül ülés sincsen. Obstrukció! – írták a lapok. Szakasztott ugyanúgy, mint Mikszáth Kálmán országgyűlési karcolataiban. De mikor végre sor került az ülésre, abban sem volt sok köszönet: a csupasz fenekekről beszéltek, mintha nem az ország jövőjéről döntő intézményben, hanem egy harmadosztályú talponállóban lennének. Az egyik ellenzéki honatya azt vetette az önmaga és vállalkozásai iránt határtalan szociális érzékenységgel rendelkező szociális ügyi miniszter, Ľudovít Kaník szemére, hogy a legtöbb csupasz fenék neki köszönhető ebben az országban. Szegény Hrušovský házelnöknek olykor közbe-közbe kellett szólni, hogy a képviselő urak őrizzék meg a parlament méltóságát. Annyit azért magam is figyelmébe ajánlanék a csupasz fenekekbe révedő honatyáknak, nézzék meg, mit gondolnak az emberek a munkahelyükről. Egy decemberi – reprezentatív – felmérés szerint a törvényhozást mindössze a lakosok 24 százaléka tartja megbízható intézménynek (ebből 2,8 bízik meg benne teljesen, 21,2 pedig inkább igen, mint nem). Nem kell hozzá matekzseninek lenni, hogy kiszámítsuk, 2 százaléknyi nemtudomka mellett a lakosok 74 százaléka szerint a parlament nem megbízható intézmény. Talán feldobná a megbízhatósági indexet, ha a fenekekről a büfében beszélnének egy sör mellett, az ülésteremben pedig arról szövegelnének, amiért fizetjük őket. Különben megnézhetik, hányan mennek majd el szavazni 2006-ban. Bár az álluk akkor sem fog felkopni, hisz tegnap mély egyetértéssel fogadták el a pártokról szóló törvényt – 139 képviselőből 108 mellette voksolt –, melynek értelmében még több pénzt kapnak majd, miközben az ellenőrzés formája változatlan marad.

De legalább a rendőrök dolgoztak a héten. Az országos rendőrfőkapitány fanyar humoráról közismert első helyettese három sajtóértekezletet is tartott, arról, hogy zsarolókat, gyilkosokat, kábszercsempészeket juttattak oda, ahova valók: rács mögé. Szép-szép, de hát alapvetően ez a dolguk. Nem lehet, hogy Jaroslav Spišiak azért villogott minden nap a képernyőn, hogy letörölje a Jozef Šátek által mundérjára fröcskölt sarat? De az sem elképzelhetetlen, hogy így szeretné hatékonyabb munkára ösztönözni kollégáit, akikre lassan nem lesz szükség, mert mindenki ártatlan. A pozsonyi kerületi ügyész arra jutott, hogy a Nemzeti Vagyonalap által kezelt garázsok és lakások körüli mismásolás nem bűncselekmény. A könnyű motorvonatok egy bizonyos típusa iránt elkötelezett Jozef Macejko exminiszter sem sértett törvényt, legfeljebb lobbizott. Az ügyészi indoklás szerint ugyan társaival befolyásolták a pályázatot, de ez nem bűncselekmény. Vajon lehet-e még börtönbe kerülni valamiért egy adott bérkategória felett?

 

szólj hozzá

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr941284692

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása