Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2015.07.08. 16:00

1708. Kihelyezett szemfényvesztés

A nyári szünet előtt a liptói térségben tartotta utolsó kihelyezett ülését Robert Fico kormánya. Ősszel, amikor újra lesznek kihelyezett ülések, a hátrányos helyzetű régiókat szeretnék felkeresni. Az éhségvölgyek támogatására külön törvényt terveznek – a kormányzás utolsó fél évére.t_240615vyjazd_ruzomberok_2263421.jpg

Egyet szögezzünk le: a kihelyezett kormányülés vegytiszta politikai marketing, az államigazgatáshoz, pláne az újabban annyit hangoztatott racionálisan takarékos államigazgatáshoz az égvilágon semmi köze. A kitelepülős kormányüléseket Vladimír Mečiar is nagyon szerette, aztán Mikuláš Dzurinda állt le velük, gazdaságtalanságukra hivatkozva. Igaza volt. Kihelyezett kormányülést úgymond azért tartanak, hogy a miniszterek a helyszínen ismerkedjenek a régió problémáival. Arra azonban, hogy a régió problémái ismertek legyenek az államigazgatás legfelsőbb vezetői, a miniszterek és államtitkárok, és maga a miniszterelnök előtt, az adóinkból fenntartunk egy teljes regionális államigazgatási hálózatot, specializált hivatalokkal. Ha tehát egy adott miniszter kíváncsi valamire, elég megkérni a titkárnőjét, hogy hozza be a vonatkozó jelentést, amit az illetékes hivatal készített. Ha pedig nem elégedett vele, még mindig kirúghat egy hivatalvezetőt, vagy utasíthatja, hogy tegye rendesen a dolgát. Annak, hogy mondjuk egy környezetvédelmi miniszter egy falu szennyvíztisztítójáról a helyszínen tájékozódjon, semmi értelme. Az ő feladata az apparátus működtetése. A sas nem vadászik legyekre. Ezzel persze nem azt akarjuk mondani, hogy irányítsák az országot egy pozsonyi elefántcsonttoronyból, és egy podolini, szinnai, királyhelmeci vagy rozsnyói ember csak azért ne lásson életében egy minisztert se, mert nem Pozsonyban született. De álságos azt állítani, attól, hogy egy falusi kultúrházban, és nem a kormányhivatalban üléseznek, jobban megismerik a térség gondjait.

A Smer-kormány legfeljebb saját párthívei gondjait igyekszik megoldani ezeken a kihelyezett szeánszokon. Amikor 2013 októberében Nyitrabányán üléseztek, a környékbeli nagyobb városok, úgy, mint Nyitranovák vagy Privigye első emberei, akik nem smeresek, nem kaptak meghívót.

Idén februárban Besztercebányán jártak. Akkor a megyefőnököt nem hívták meg. Őt történetesen Marian Kotlebának hívják, és a közigazgatásban amúgy is gyengécske, de hát a többi, megyei városban tartott ülésen ott voltak a megyefőnökök. Ja, hogy azok smeresek?

Márciusban Trencsénbe vitt az útjuk. A megyefőnök, a Smer helyi erős embere, Jaroslav Baška volt védelmi miniszter ott volt az ülésen. Trencsén azért mégsem egy tanyaközpont, Richard Rybníček független polgármestert azonban nem hívták meg.

Májusban a Nagyszombattól 10 kilométerre levő Ispácára helyeződtek ki, Peter Bročka független nagyszombati polgármester hiába várta a kormányhivataltól a pecsétes meghívót.
Tisztább sor lenne azt mondani, hogy regionális szintű pártnépszerűsítő rendezvényeket tartanak, lehetne még egy-két fellépő is, mondjuk a Senzus énekelhetne béna magyar kiejtéssel, és akkor nyilvánvaló lenne, hogy itt bizony már kampánylik.

2015. 06. 25.

szólj hozzá

Címkék: kormány kihelyezett kormányülés Robert Fico Smer

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr617583186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása