Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2012.07.17. 15:15

1374. Amerika legkeresettebb bűnözője egy rusnya pedofil, de ki Szlovákiáé?

A címben feltett kérdésre nem olyan könnyű megtalálni a választ. Azt, hogy ki az Egyesült Államok legkeresettebb bűnözője, sitty-sutty megtudhatjuk. Ha ugyanis ellátogatunk a Szövetségi Nyomozóiroda honlapjára, az arcunkba ordít a westernfilmekből ismert MOST WANTED panel, mindjárt a kapcsolati űrlap és a szervezet leírása után. Így könnyen megtudhatjuk, hogy az USA legkörözöttebb szökésben levő bűnözője egy Eric Justin Toth (csak nincsenek magyar gyökerei?) nevű volt magániskolai tanár, aki gyermekpornót állított elő. Aki feldobja őt, 100 ezer dollár üti a markát.

ericjustintoth.jpeg

Ugyanígy megkereshetjük a Top10 terroristát, fehérgallérost, eltűntet stb. Ez egy jó dolog. Erről a Tothról is találunk itt egy rövid leírást, különleges ismertetőjeleket, álneveket, még több fotót. Így az állampolgár, ha látja mondjuk egy McDonald’s gyereksarka körül ólálkodni, akkor könnyen megverheti őt, esetleg értesítheti a helyi serifet.

Nézzük, mi a helyzet a szomszédos Magyarországon. A rendőrség hivatalos honlapján a police.hu-n ugyan nem tolaxik az arcomba a körözések listája, de a bal oldali hasábban ott a Nyilvános körözések menüpont. Itt az Elfogatóparancs alapján körözött személyek linkre kattintva megtudhatom, kiket keresnek a magyar yardok. Az első helyen Rézmüves Zsigmond áll. Na, nézzük, mit tettél, te Zsiga!

rwzmuveszsigmond.png
A nevére kattintva azonban csak ezeket a rendkívül hasznos információkat találhatjuk meg:
Név RÉZMÜVES ZSIGMOND
Életkor 32
Nem Férfi
Eljáró elrendelő szerv DEBRECENI VÁROSI BÍRÓSÁG
Ügyiratszám 65.B.1144/2012/1-I.
Értesítendő szerv RK DEBRECEN

Hát, hogy is mondjam csak, nem túl informatív. Pedig nem ártana tudni, hogy a lista első helyén szereplő ember csak azért van a lista élén, mert az időrendi sorrendben szerkesztődik, vagy mert ő a legnagyobb hal. Nem mindegy, hogy tömeggyilkos-e, netán egy banki ügyfelek adatait lenyúló rendszergazda.

És akkor a pozitív példák után jöjjön a negatív, ezt a szlovák rendőrség honlapján fogjuk szemléltetni.
Aki már látott szlovák rendőrautót, az tudja, hogy azokon a www.policiasr.sk webcím van feltüntetve. Azért, mert a policia.sk-t évekkel ezelőtt lefoglalta egy kft., és még nem tudták meg/visszavenni tőle. Felteszem, nem is igen akarják, miután az összes szolgálati kocsira felfestették, hogy...

Ha megnyitjuk a policiasr.sk-t, az átirányít a belügy honlapjára, a rendőrségi infókat a http://www.minv.sk/?policia oldalon böngészhetjük. Keresem, keresem a körözöttet, de a hűtőben nagyobb sikerrel találnám. Nem írom le, hogyan kattintgattam végig az összes menüpontot, semmit sem találva. A Rendőrség szolgálatai alatt van egy Keresés pont. Itt leírást találunk a keresés/körözés módszertanáról. Innen egy árva link visz a nemzetközi rendőri együttműködésről szóló oldalra, de ott sem vigyorog az arcunkba a Belizén elfogott Karol Mello, hogy bizony én vagyok a legkeresettebb szlovákiai bűnöző. (Lehet, hogy a Lajos az?)
Na, nem csigázom tovább a kedélyeket, a kerületi rendőr-főkapitányságokkal foglalkozó aloldalakon lehet elérni, hogy az adott megyében kit keresnek a leginkább. Itt vannak rendkívüli körözések, eltűntek, és sima körözöttek. Az adatok nem tűnnek túl frissnek.

És akkor nézzük meg, hogyan keresik Karol Mellót, a dunahidasi kettős gyilkosság megrendelőjét? Így:

mellokoroz.png

Tetszik érteni, Bolgár úr??? Még egy képet se tolnak fel róla. A trencséni körözöttek listáján szunnyad csendesen, mintha ellopta volna a helyi iskolaigazgató Skoda Fabiáját.

4 hozzászólás

Címkék: rendőrség fbi felderítés szer interpol bűnöző szervezett bűnözés körözés karol mello körözött bűnöző

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr544662327

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

狗鷲 2012.07.17. 18:52:38

üdv!

a magyar top 100 itt érhető el: police.hu/nyitooldal/cikkek/orf_top100.html

kalandfereg 2012.07.17. 21:16:18

Ajánlom figyelmetekbe az APEH, bocsánat, most már NAV honlapját is.
Talán emlékszik még valaki, hogy a kormányváltáskor az állami honlapok helyett pár napig egy OMG! feliratú szörnyülködő oldal tűnt fel, mely szerint ezek a weboldalak kritikán aluliak, na de majd jön a Fidesz és rendbeteszi őket.
És mi történt? Kurvára semmi. Az oldalak ugyanolyan átláthatatlanul szarok. Még csak egy új szar se került a helyükre, maradt a régi "MSZP-s" szar.
Az egész jól jelképezi, hogy mekkora változást jelentett a kormányváltás ország élhetősége szempontjából. Az is ugyanolyan szar maradt, sőt.

Anti Anyag (törölt) 2012.07.17. 21:28:49

Lehet, hogy Szlovákiában nincs is bűnöző. Végül is, ha azt beveszi a lakosság, hogy Békéscsaba echte szlovák város, akkor ezt is.

Nincs bűnöző, mert azok Uhorskóban maradtak és a régi görög és római (ja azok a románok) ősökkel rendelkező, a római légiókkal csatát vívó, majd Uhorskót megalapító és ezer évig fenntartó, a magyaroknak és a cseheknek a nyelvük javarészét adó, őket kiművelő szlovákok nem bűnöznek.

azolee 2012.07.18. 22:17:07

@Anti Anyag: Igazad lehet a szlovákiai bűnözőkkel kapcsolatban. A kassai mészáros Csatáryról a szlovák lapok az utóbbi napokban majdnem ugyanannyit írnak, mint Melloról...
süti beállítások módosítása