Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2012.07.13. 16:15

1372. Ami a legszomorúbb a Rendőrakadémia-gate-ben...

Ha nagyon akarnánk, elegendő példával tudnánk alátámasztani azt, hogy bizonyos bűnözési formák tekintetében Szlovákia bizony Magyarország mögött kullog. Ilyen például az egyenruhás bűnözés. A főtiszteké. Az óhazában már el is ítélték Szabó Jánost, a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem volt rektorát, hivatali befolyással üzérkedés miatt. Nálunk csak most kezdődik a tánc. A gyanúsított Václav Krajník, a Rendőrakadámia rektora, aki ellen azért indult eljárás, mert kenőpénzért vett fel hallgatókat. Egyelőre még csak állítólag.

Már az is furcsa hír, hogy a Korrupcióellenes Hivatal munkatársai razziát tartanak a Rendőrakadémia pénztárosánál (június 27-én, szerdán), nem még az, hogy a rektort nehéz vasban viszik el a rendőrök (29-én, pénteken). (Az akadémiánál valszeg nincs honlapfelelős, ugyanis a korrupciós botrány miatt a szenátus menesztette a rektort, e poszt publikálásakor meg még mindig ott vigyorog a honlapon, rektori beköszöntőjében pedig arról beszél, hogy ez egy jó hírnevű intézmény. Változnak az idők...)
Azt, hogy a rendőrségnek van humorérzéke, az is jelzi, hogy az akadémiaellenes akciónak a Mahoney fedőnevet adták. A rendőrség szerint alapos a gyanú, hogy 29 hallgatót – az új hallgatók megközelítőleg negyedét– manipulált felvételi eljárással vettek fel idén az intézménybe. Két esetben már sikerült bizonyítani, hogy összesen 5000 euró kenőpénz került átadásra a belügyminiszteri tájékoztatás szerint. A sikeresen felvételizők listája – természetesen csak azonosító számmal – még megtalálható a honlapon, közöttük van az a 29 rendőrjelölt, aki a törvények betartása felett őrködő oktatási intézménybe korrupt módon akart bekerülni.

Mert oké, a Rendőrakadémia úgy általában, az egy kínos film, de Szlovákiában meg a rendészeti oktatás csúcsa. Aki rendőr szeretne lenni, most mindegy, hogy milyen, ha nyugat-szlovákiai, akkor a Bazini Rendészeti Szakközépiskolába, ha pedig kelet-szlovákiai, akkor a Kassai Rendészeti Szakközépiskolába vezénylik. A közép-szlovákiaiakkal nem tudom, mit csinálnak. Racionálisan azt mondanám, hogy a szolgálati helyükhöz közelebbibe vezénylik őket, de a rendőrség nem mindig racionális intézmény. Itt szerzik meg a rendőr alapképzést. Akinek ez megvan, az mehet a pozsonyi vagy kassai rendőr szakközépbe, az itt megszerzett, az alapképzésre épülő oktatással főhadnagyi rangig viheti. Ha már százados – vagy biztonsági téren magasan képzett polgári biztonsági alkalmazott (de mér lenne olyan hülye, hogy nem hajt a szolgálati nyugdíjra) –, vagy valami efelett akar lenni, ahhoz már Rendőrakadémia kell. (Yo, van ennek más módja is, de ezt most nem fejtegetjük.)

rektor_krajnik_gasparovic_2011_tasr.jpegSzal nem az a szomorú, hogy ez a vallomását állítólagos súlyos betegsége miatt visszavonó, kedves nagypapa benyomását keltő ősz tanárember pénzt kért azért, hogy valakit felvegyen az iskolájába, melyet egyébként, ugyanúgy, mint az összes hazai nem magán felsőoktatási intézményt, a mi adóinkból finanszíroznak, hanem az, hogy a jelentkezők, akiknek nagyobb része már valószínűleg az aktív rendőrök soraiból került ki, ezt oda is adták neki.

8 hozzászólás

Címkék: felsőoktatás rendőrség rendőr korrupció felvételi rendőrakadémia václav krajník

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr624654006

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Muzsikok közt 2012.07.13. 18:07:43

Baszki kinek ér meg 5000 eurót hogy koszos rendőr legyen? Én a szlovák (pozsonyi) jogi karnál hallottam ilyet, el is végeztem azóta Magyarországon. Valahogy oda be lehetett kerülni felvételivel is.

futás csicskák! 2012.07.13. 18:16:08

csira zsernyákok kaptak megin siofokon geci korházba is viték a nyomorékot hahaha

Anti Anyag (törölt) 2012.07.13. 18:52:49

@futás csicskák!: Aztán ha egy egész ország megunta már az élősködéseteket, hogy fognak ezek hiányozni majd nektek.

taknyos nyomoronc (törölt) 2012.07.13. 19:24:11

A rendőri felsőoktatásban a korrupció-protekció nem új jelenség, a sok főtiszt gyereke jár Magyarországon is rendőrtisztire, aki nem rokon, annak bekerülni szinte esélytelen.
A szakközép az más, oda minden bugrist felvesznek.

@Zuckerbrot: óóó, majd jövőre már csak zsebbe csúsztatott borítékért lehet valaki jogász és közgazdász hallgató.

Mert ha évente 100 állami támogatott jogászt képeznek, akkor bizony sokaknak megér majd több milliót is, hogy állami helyre bekerüljenek.
Mert a költségtérítés ennél jóval drágább lesz.
Állami helyen viszont kapsz ösztöndíjat, juttatásokat, amiből további kenőpénzeket fogsz fizetni.
Ki van ez találva.

Amúgy arra kíváncsi vagyok, hogy egy szlovák állampolgár mit tud otthon kezdeni egy magyar jogi diplomával otthon vagy akár Magyarországon...

Dour ® 2012.07.13. 19:30:21

@futás csicskák!:
Te melyik soron nem tanultál meg helyesen írni?

jweiss 2012.07.13. 20:01:19

És ki nem szarja le Szlovákiát?

Muzsikok közt 2012.07.13. 20:15:39

@taknyos nyomoronc: Magyarországon? Akármit. Szlovákia kit érdekel?

futás csicskák! 2012.07.13. 23:35:47

@Anti Anyag: HAgyadmá nkicsoda unyameg? a gyáva csicska parasztok még aszt egértöl is szalannak dik
nincs öszetartás mehet picsába innét a gyáva
süti beállítások módosítása