Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2014.03.10. 23:23

1585. Másodszor sújtott le az uzsorabunkó

 kiskatasr1.jpg

Masszívan indult a hét, a Pravda „leleplezte” Andrej Kiskát. Február utolsó napján sújtott le rá az uzsorabunkó először: Viliam Fischer elnökjelölt kolléga Kiska fejére olvasta a múltját, azt, hogy áruhitelező cégei magas kamatra adtak kölcsönt. Most egy ennél nagyobb ágyú, a Pravda lőtt rá. Kiderült, hogy Kiska Csehországban jelenleg is fenntart egy „előnyös vásárlást” segítő céget.

A Pravda cikke itt olvasható, és mivel a hírügynökségek szemlézték, természetesen berepülte az egész hazai online sajtót.

A cég – a TGI Money, melynek Kiska a harmadát birtokolja, ingatlanvásárlásra is ad hitelt. Míg nyugati szomszédunknál a bankok ilyen célra 3 százalékos kamattal adnak hitelt, a TGI Money esetében a kamat 13 százalékra tehető, azaz az ügyfelek a banki kamat négyszeresét fizetik vissza – írja a Pravda, emlékeztetve, hogy Szlovákiában már a banki kamat kétszeresét is a jó erkölcsökbe ütközőnek nyilvánította a bíróság.

A terjedelmes cikkben a Pravda említést tesz arról is, hogy Kiska egy korábbi cége, a Q – Car félrevezette a vásárlókat, mivel a szerződésben foglalt teljes hiteldíjmutatónál magasabb összeget kértek vissza.

Kiska kampánystábja ezt felelte a Pravda felvetésére: „Andrej Kiska semmit nem hallgatott el. Sosem titkolta, hogy cégei eladásának egy részét jótékonysági projektekre fordította, másik részét befekteti, és ezekből a befektetésekből nyeresége származik. A kereskedelmi társaságokról szóló információk Csehországban és Szlovákiában egyaránt hosszú ideje nyilvánosan elérhetők az internetes adatbázisokban.” Ez azonban rút féligazság. Ha felmegyünk a Cseh Kereskedelmi Jegyzék honlapjára, és beírjuk, hogy TGI Money, akkor az elnökségi tagok és a felügyelőtanács nevét ugyan kidobja, de nem a részvényesekét. 

Tudjuk, hogy a Pravdát a másik Robert, Kaliňák is szerkeszti alkalmanként, így érthető, hogy a Ficót legjobban szorongató jelölt ellen fenekedik. 13 százalék miatt uzsorást csinálni valakiből? Ha a Provident honlapjára felmegyünk, és beírjuk, hogy 1000 eurót szeretnénk felvenni, akkor 45 hetes futamidővel 1251,51 eurót kell visszafizetnünk, azaz az eredeti összeg negyedével többet. Az nem uzsora? Az embernek van szabad akarata, ha egy cselekvőképes, felnőtt cseh állampolgár aláírja, hogy ő 13 százalékos kamatra akar kölcsönt felvenni, amikor a bankban 3 százalékkal tehetné ugyanezt, akkor vegye fel.

Vártam, hogy fog ebből Kiska jól kijönni. Az elhallgatás technikáját választotta, nemigen beszélt erről, helyette inkább feljelentette azt, aki teleszórta az országot azzal, hogy ő szcientológus, és ezt igyekezett a kommunikációs tér fókuszpontjában tartani. Hát, nem valami nagy technika.

Mivel Kiska stabilan második, várhatjuk, hogy Lúdas Matyiként harmadszor is lecsapjon rá az uzsorabunkó, ami persze kétélű fegyver, ha nagyon sokat fogják támadni, a bizonytalanok megsajnálják, és azért fognak rá szavazni.

Az Államfőválasztás 2014 sorozat minden posztja.

szólj hozzá

Címkék: kampány hitel kölcsön kamat Andrej Kiska államfőválasztás 2014

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr605853460

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása