Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2012.11.09. 08:00

1407. Elanyátlanodott jobboldal

Egy szerdán napvilágot látott közvélemény-kutatás szerint ha most tartanák a parlamenti választásokat, akkor a Smer diadalmaskodna a szavazatok 45,9%-ával.

Ez azt jelenti, hogy Robert Fico pártja még rá is tett egy lapáttal a márciusi, nagyon is valós „közvélemény-kutatáson” mért eredményeire: akkor 44,41%-kal lett a legerősebb párt. A második a KDH, de Ficónak nem kell attól tartani, hogy a tarkóján fogja érezni Ján Figeľ ziháló lélegzetét, a második „legerősebb” párt népszerűségi mutatója egyjegyű, 9,8%.

Ebből, illetve a többi párt támogatottságából is láthatjuk, a jobboldal mozgástere eléggé behatárolt. A Smer a politikai spektrum felét üzembiztosan uralja, a másik oldalon osztoznak a standard jobboldali pártok, a liberálisok, a profil nélküli populisták, a szélsőjobb, és az önjelölt politikusok.

Ebben a helyzetben a jobboldali szavazók számára minden más, csak nem jó hír, hogy a pártok, melyek már csak árnyékai „kormányzókori” önmaguknak, azon vitáznak, ki vette el a másik szavazóját. A főbűnös most természetesen a KDH-szökevény Daniel Lipšic Új Többsége, amely az SDKÚ és a KDH vizein kalózkodik. A volt igazságügyi és belügyminiszter nemcsak a szavazókat viszi, hanem a káderek egy részét is (bár abban némi ellentmondást vélünk felfedezni, hogy azt hangoztatja, nincs szüksége leharcolt jobboldali arcokra, oly sok hajnalpíros üde orcát nem látunk a politikai térfélnek ezen az oldalán).

A jelenlegi garnitúra mellett négy évre tervezhetünk, ami hosszú idő, így azért korai és felesleges ostorozni a jobboldalt, hogy a választások után nyolc hónappal még nem tömörült egységfrontba, ami egyébként nem is feltétlenül szükséges. Azért viszont kijár egy-két koki és saller, hogy a számukra gyalázatosan végződött választások óta még arra sem voltak képesek, hogy rendezzék önnön soraikat, és legalább a csírájával előálljanak a jobboldali szavazó számára vonzó víziónak. A jobboldali politikusoknak azt az egyszerű, alapiskolai alsó tagozatos matematikai ismeretekkel is könnyűszerrel belátható tényállást kellene megérteniük, hogy ha a saját térfelükön játszadoznak, és semmi olyant nem tesznek, amivel Fico aklából is elhajthatnák a bárányokat, akkor 2016-ban nagyjából hasonló eredményre számíthatnak. Úgy tűnik, ők ezt egyelőre másként gondolják.

szólj hozzá

Címkék: politika közélet jobboldal SDKÚ KDH Daniel Lipsic

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr724898451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása