Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2015.08.12. 11:11

1715. Strandoljon nemzetien!

Nyár van, képzeljük el, hogy miközben a strandon olvadunk, mint a vaj, műanyag pohárba csapolt sörrel öblítjük le a sajtos-tejfölös lángost, és akkor egyszer csak megáll felettünk két fazon, és megkérdezi, mi a véleményünk a nemzeti politikáról.
Habitusfüggő a dolog, én valószínűleg azzal a lendülettel küldeném el őket melegebb égtájakra, amellyel Jehova tanúi és házaló ügynökök előtt szoktam becsukni az ajtót, vagy amilyen lendülettel a biztosítósok hívásait teszem le.

Hírínség van, a görögökbe és a menekültekbe már beleunt olvasóknak a hírügynökségek sem nagyon tudnak mit tálalni, ezért körbekérdezték a pártokat, ugyan biza mivel fogják tölteni a nyarat. Na persze nem azt kérdezték, hol fognak a pártvezetők nyaralni, ha ugyanis bevallanák az igazat, azzal valószínűleg csak tovább hergelnék az állampolgárokat. Nem. Azt kérdezték, milyen politikai tevékenységet fognak kifejteni nyáron.strandtasr.jpg

TASR illusztrációs felvétel


Meg kell mondjam, számomra a Magyar Közösség Pártja szóvivőjének nyilatkozata volt a legszimpatikusabb, aki azt mondta, legalább nyárra hagyjunk békét az embereknek a politikával. Értelemszerűen a választások előtt kilenc hónappal ez már nem nagyon lehetséges, de a nyilatkozat akkor is olyan emberi. Így a párt képviselőivel falunapokon, fesztiválokon találkozhatunk. Ugyanezt mondta a Híd szóvivője is. Oda kell menni, ahol a választók vannak, a gulyást meg mindenki szereti, elvégre magyarok vagyunk.

A Smer nem tervez semmilyen politikai aktivitást nyárra – mondta a sajtóosztály. Helyette a párt stratégái – gondolom – azzal lesznek elfoglalva, hogyan magyarázzák el a választóknak a harmadik görög mentőcsomag szükségességét. Inkább mennének ők is falunapra, de hát a kormányzás terhe…

Az Új Többség vizet fog osztani, Elsősegély Szlovákiának címen. A helyi vízművekkel, amelyek forróság esetén egyébként is azt teszik, nehéz lesz konkurálniuk, mert azoknak sokkal több vizük van, de legalább az igyekezet megvolt. Lipšic valamit jól csinálhat, ellenfelei ugyanis két honlapot is fenntartanak arra, hogy szakmányban mocskolják, legalább heti szinten. A vizes akcióra legalább nem mondhatják, hogy pénzügyi csoportok állnak mögötte, annyi vizet, amennyit a párt szimpatizánsai megisznak, a képviselői fizetésből lazán ki lehet csengetni, de annyit tán még az asszisztensiből is.

Az SDKÚ-t nem kérdezték meg. Pavol Frešo programjáról a megyei hivatalban tájékozódhatunk, más meg már nincs a pártban, csak ismeretlen arcok hirdetik a 63-as mellett, hogy ők az SDKÚ. A kereszténydemokraták nyáron is el fognak járni templomba, ami nyilván üdvösségükre szolgál, ráadásul a templomok köztudottan hűvös helyek, még hosszú ujjú ingben is könnyű bent elviselni a hőséget, ez tehát egy win-win helyzet.

Igor Matovič a Radoslav Procházkának adandó hárommillió euróval, Radoslav Procházka pedig ennek elutasításával, s a „nem” mentén egyéb tervei kifejtésével biztosított magának legalább júliusra elegendő médiafelületet, erről lásd a másik kommentárt.

A slotátlanított Szlovák Nemzeti Párt a strandokra és fürdőhelyekre küldi kampánycsapatait, hogy elbeszélgessenek a napozókkal, már azokkal, akiknek erre igényük lesz. Hogy kicsit oldják a helyzetet, ajándékokat is fognak osztogatni. A toll, a Danko-portrés kártyanaptár és az asztalra tehető zászlócska a strandon nem igazán praktikus, de mondjuk jól jöhet a nemzeti sassal díszített zuhanyzósapka, esetleg pelenka, ezzel a családosokat mindjárt megnyernék, illetve ők is a helyükön lennének kezelve.

Ha tehát ön is látja, hogy ismert vagy kevésbé ismert arcok nem az őszinte emberbaráti szeretettől áthatva, hanem sanda szándékkal kínálnak gulyást, vizet, pártlogós tollat, próbálja őket pályamódosítással elkerülni. Ha ugyanez a strandon történik, mondja azt: ne takard el előlem a napot!
Diogenésznek állítólag bejött.

/2015. 7. 16./

szólj hozzá

Címkék: kampány politika nyár strand pártok SNS Szlovák Nemzeti Párt

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr777689346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása