Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2012.01.27. 22:45

1296. Gyurcsány Avasa, Záborská minimálbére, Hlina tutaja

Az óhazai magyar sajtó és blogoszféra Ferenc testvér szociotripjétől volt hangos az elmúlt napokban. Nyilván már a csecsemők is tudják, hogy a volt szocialista miniszterelnök három napra Miskolc Petržalkájára, az Avas lakótelepre költözött. Vajda János (MTI) felvétele éppen azt a pillanatot ragadja meg, amikor összecsomagol.

(És visszaköltözik Szemlőhegy utcai villájába.)  Hasonló próbálkozások a Felvidéken is voltak már.


Nézzük először a legártatlanabbat, Alojz Hlináét, aki akkor még nem volt politikus, csak polgári aktivista, és nem mondhatjuk, hogy 2010. május 21-én, amikor behajózott Komáromba, már a jelenlegi szerepvállalására készült, hiszen, akkor még azt sem tudtuk, ki az az Igor Matovič, de még azt sem, hogy Radičová-kormány lesz, és meg fog bukni rövid időn belül.
Mit is csinált ez a jóember?

Végigtutajozott a Vágon a nemzeti megbékélés jegyében. Komáromban a rá várakozó három újságírónak elmondta, hogy ez egy tutajos eposz. Pedig a lószart, mama. Az igazi tutajosok a tutajon háltak, ettek, ittak stb. Alojz Hlina északon szállodákban aludt, amikor pedig Pozsony belátható közelségbe került, akkor hazaautozott, mégis csak jobb az asszony mellett, mint a markos tutajos legénnyel a deszkákon. Kegyes csalás.

Anna Záborská már politikus. Most éppen az Európai Parlament néppárti frakciójában képviseli a Kereszténydemokrata Mozgalmat.

Amikor még csak itt, a mienkben, a gorillás tüntetők által ma megdobált Dubček tériben képviselte pártját, a második Dzurinda-kormány idején, amikor a Gorilla-aktában leírt dolgok reformok történtek, egyebek mellett a szociális is, elhatározta, hogy egy hónapig minimálbérből fog élni. A kísérletre 2003 novemberében került sor, a minimálbér akkor 4500 korona volt.  Az utolsó napra már nem maradt pénze ebédre, ezért meghívta a családja. WTF? Hogy az nem éhezett vele? Hát nem. És közben persze a képviselői fizut is megkapta, abból csípte le a 4500 koronát. Érezzük, hol lóg ki a lóláb, ugye? Meg lehet élni a minimálbérből, ha tudom, hogy záros határidőn belül vége lesz a projektnek. Összeszorított fogakkal azt mondom, hogy nem, nem engedhetem meg magamnak a Steve Jobs életrajzot – ebben a hónapban!!! Majd letelik ez a bohóckodás, és akkor.

Ebbe a vonulatba illeszkedik Gyurcsány Ferenc avasi kirándulása is. Három napot bárhol kibír az ember, ha aztán visszamehet a Szemlőhegyre, Klára asszonyhoz. És ha legalább egy fél évre költözött volna egy panellakás kisszobájába, az is ugyanolyan lett volna, mint a Záborská-minimálbér: nyírom a centit, és majdcsak vége lesz. De aki elmenne a problémás fészeklakók környékéről, de nem tudja eladni a lakását, mert ugyan ki venne ott ingatlant, és nincs szemlőhegyi villája, az mit csináljon?

szólj hozzá

Címkék: kampány választás politikus gyurcsány ferenc minimálbér vág avas tutaj alojz hlina anna záborská

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr813908262

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása