Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2012.03.09. 08:01

1315. Politikusok a blogtérben II.

Bugár Béla blogjáról pártja honlapjára, Solymos László blogjára, valamint Vörös Péter, Gál Gábor és Bastrnák Tibor honlapjára mutatnak linkek. Haladjunk ebben a sorrendben.
Ha most csöppentél ide, és nem tudod, miről van szól, olvasd el az I. részt.

Solymos László – jelenleg frakcióvezető – ugyanazon a platformon, ugyanazzal a dizájnnal blogol, mint pártbeli főnöke.
Összességében 13 posztot írt, zömmel aktuálpolitikai kérdésekről, néha nem túl frissen reagálva. Az első posztja tavaly nov. 27-ről származik, ez rögvest egy vitaposzt a minimum érdekesnek nevezhető politikai görbét leíró Somogyi Szilárddal, de vitázik mondjuk Farkas Ivánnal is, a párt blogfightere; az utolsó pedig február 15-ről, szal róla se mondhatjuk, hogy ráérzett a blogolás ízére. A linkajánlóban a BB-éval azonos linkek találhatók.

Vörös Péter a honlapján blogol, ha jól értelmezem, az Ami foglalkoztat menüpont alatt olvashatók a bejegyzései. És jók! Úgy tűnik, a kizárólag Bugár Bélára épülő, elegyes profilú pártban rá osztották a nemzeti szerepet, egyik-másik írása e párton kívül is vállalható lenne. Nem tudom, milyen a látogatottsága, de ha tömegek kattintották volna, alkalmas lehetett volna a bizonytalankodó, nem „asszimiláncs” választók meggyőzésére, akik szerint ebben a pártban a (magyar) nemzeti érdekeknek nincs kellő hangja. A szerző helyenként poétikus, sajnos, nem túl szapora, 13 posztja van, az utolsó március 6-áról, az sem kimondottan kampányos. Nem lennék meglepve, ha kiderülne, a programozói háttere közel áll a Szóljhozzáéhoz, mivel – ahogy a mellékelt ábra is mutatja – ugyanaz a probléma lépett fel a blogján, ami egy időben a kampány-ifjúgárdáén.  A SM-ból csak FB-ot használ.

Bastrnák Tibor veterán blogger, honlapcíme is basti2006, sajnos – és ez az internetes cuccok kutathatóságának egyik komoly problémája, mondom ezt egy készülő, a jelenleginél némileg szaxerűbb írás melléktermékeként, hogy a régi dizájnok, ha nem printscreeneled le őket, elmúlnak, mint a gimnáziumi szerelem –, a régi dizájnok nem őrződtek meg. Az eddig érintett bloggerek közül rajta látszik leginkább, hogy ő „igazibb” blogger párttársainál, megértette a dolog lényegét, és legalább heti egy posztot igyekszik tolni.

Szak- és aktuálpolitikai kérdésekről ír, viszonylag gyorsan, pl. a kormányválságos posztja szinte valós idejű. Ugyanakkor néha vmilyen személyes jellegű bejegyzést is elejt. A címek nem kattinthatók, a posztokhoz a tovább gombbal férhetünk hozzá. A blogot olvasva hajlamosak lehetünk elhinni, hogy Bastrnák élvezi, és élete részeként kezeli a blogolást. A blogon a közösségi média lehetőségeivel nem él.

Hogy a Most-Hídban a blogok nem a feltétlenül az önkifejeződés önfeledt játékszerei, hanem egy összehangolt kommunikációs gépezet eszközei, nagyon jól mutatja, hogy ha a fenti két honlapra, illetve Gál Gáboréra kattintunk, ugyanolyan típusú reklám jön be. Ügyes.
Gál honlapján a fejléc menüben van az életrajz, galéria stb., a központi részben azok a szövegek helyezkednek el, amelyek a jobb oldali menü jegyzetek menüpontja alól is kattinthatók. Először azt gondoltam, hogy a honlap korai Oriskó-munka, mivel a címek nem kattinthatók, ahogy a régi Felvidék Mán sem. A szövegekhez csak a bővebben gombbal tudunk hozzáférni. A ravasz Gál nem datálja az írásokat (a párthonlapon viszont dátummal szerepelnek), és – most lebuktunk – Google Readerben sem követjük őt, így termékenységéről nem tudunk nyilatkozni. Bár ha valószínűsítjük, hogy a Karácsony c. posztot karácsony körül írta, akkor azóta hatot produkált, kevesebb mint heti egyet.
Tudjuk, hogy a szerző kéjes MKP-szívató, akad ilyen posztja is, emellett aktüellpolitikai és/vagy régiós témáktól sem riad vissza.
Azt viszont látom, hogy ifjú kora ellenére a social media integráció nem nagyon érintette meg, ezt a kommunikációs lehetőséget csak a FB-oldalára mutató link képviseli, ami még -pages-es formában van, juj, ezen már kéne változtatni, Gábor! Ugyanitt találtunk erre a gyöngyszemre,

amit Twitter-csatornánkon korábban már megosztottunk.

Szívfájdalom, de Pfundtner Edit honlapja, az edita.sk karbantartása a választások előtt két nappal sem készült el, ha rámegyünk, ez a felirat edita.sk Maintenance in progress... Prebieha udrzba... fogad, kb. hónapok óta. A párthonlapon ugyan van két blogbejegyzése, az újabb december 7-éről származik. És ő különben is a 15. a listán. Mivel az ésszerűség keretei között kell maradnunk, és egy 150-es lista minden tagjának blogját úgysem tudnánk szűrni, csak az első tízben kotrunk.
A párt valamennyi említett és nem említett politikusának blogja visszakereshető a párt honlapján is, a blogok menüpontra kattintva.

Folyt. köv.

Ha nem akarsz lemaradni a III. részről, kövess rss-en vagy a Twitteren, esetleg szeress a fészbukon.

1 hozzászólás

Címkék: blog blogger politikus blogoszféra blogtér bastrnák tibor most híd solymos lászló gál gábor előrehozott választások 2012 pfundner edit politikusok a blogtérben

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr204299134

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JClayton · http://bumm.sk/blog/szemtanu/ 2012.03.09. 08:40:14

Szerintem a 13 poszt egy blogon pár hónap alatt nem kimondottan rossz arány - ha azok a posztok rendesen meg vannak csinálva. Amúgy meg jó összefoglaló :)
süti beállítások módosítása