Friss topikok

Blogroll

Hirdetés

Blogajánló

lashee ,2014.07.12. 10:47

1621. Pünkösdi törvények

kolesik2.jpg

Szerdán szerencsésen kimúlt a mozgóárusítást korlátozó törvény. Élt kilenc napot. (Persze, még alá kell írnia az elnöknek, és meg kell jelennie a Törvénytárban, de ezek már csak formaságok.) Hát, nem büszkélkedhet olyan karrierrel, mint mondjuk a Függetlenségi Nyilatkozat, annyi szent. Butaság volt, felejtsük el, és inkább igyunk egy sört a strandbüfében, mondhatnánk, azonban a cigarettaszünetnyi ideig hatályban levő törvény elfogadása és utóélete egyaránt tanulságokkal szolgálhat a rendszer (nem) működéséről.

Elolvasom szólj hozzá

lashee ,2014.07.04. 18:51

1620. Új társadalmi szerződés

A lakosság nyolcvan százaléka nem hiszi, hogy a pártok finanszírozásáról közzétett adatok valósak lennének, derül ki egy friss felmérésből. Azt, hogy a pártok által nyilvánosságra hozott számok fednék a valóságot, csak az emberek 9,1 százalék gondolja, abban pedig a megkérdezettek durván háromnegyede ért egyet, hogy a pártok ellenőrzésére nincsenek hatékony eszközök. A minap ezeken a hasábokon Gazdag kolléga kesergett afelett, hogy a velejéig korrupt FIFA őrködik a futball erkölcsi tisztasága felett. Nos, a pártokat illetően sokkal rosszabb a helyzet.

Elolvasom szólj hozzá

Címkék: párt pártok pártfinanszírozás

lashee ,2014.06.27. 17:12

1619. Merre meneteljenek?

Úgymond személyes véleménye miatt kényszerült kínos magyarázkodásra Martin Glváč. A védelmi miniszter a parlament védelmi bizottságának múlt heti ülésén azt mondta, ő maga a kötelező sorkatonai szolgálat támogatója. Valószínű, ha nem az uborkaszezon felé menetelnénk, nagyobb felhördülést váltott volna ki a védelmi tárca vezetőjének nyilatkozata, de így is találgatásokra adott okot.katonaktasr.jpg

Elolvasom szólj hozzá

Címkék: hadsereg katonaság hadkötelezettség védelmi minisztérium sorozás védelmi miniszter Robert Fico Szlovákia Martin Glvác sorköteles

lashee ,2014.06.23. 06:58

1618. Irány merre?

A Smer szavazóinak, akik között szép számmal akadnak szlovákiai magyarok is, már csak szomatig kell aggódniuk kedvenc pártjuk irányvonalának alakulásáért. Robert Fico pártja a fővárosban ül össze, és lesz miről beszélniük három félresikerült választás után.

Elolvasom szólj hozzá

Címkék: Robert Fico Fico Smer

lashee ,2014.06.20. 06:50

1617. Rendőrök lábát eltörni nem kell félnetek jó lesz

Ivan Gašparovič utolsó elnöki lépéseként amnesztiát adott František K. hokisnak, aki eltörte egy rendőr lábát.  Enyhítette nyolcéves börtönbüntetését. Búcsúgesztusa méltó volt a tíz, elnöki palotában töltött évéhez, ráadásul rossz időben is történt – persze ezt utóbbi nem az exelnök hibája. 

Elolvasom szólj hozzá

Címkék: elnök garázdaság amnesztia hivatalos személy elleni erőszak államfő Ivan Gasparovic

lashee ,2014.06.12. 20:02

1616. Viszlát, Ivan!

kaspomutattasr.jpg

„Mi szeretünk téged, búcsúzzunk szépen, Iván” – énekelte Magyarország talán legismertebb, máig aktív punkzenekara, az Auróra 1989-es, Viszlát Iván című albumán. Igaz, ők a szovjet csapatok kivonulására gondoltak, de most nekünk is van okunk leporolni a negyedszázados nótát. Ivan Gašparovičnak ugyan a protokoll szerint élete végéig ki fog járni az „elnök úr“ megszólítás, de a funkciót már csak négy napig tölti be, vasárnap az önálló Szlovákia 21 éves történelmének évtizedes fejezete ér véget, s kezdődik egy új korszak. 

Elolvasom szólj hozzá

Címkék: elnök köztársasági elnök ivan gasparovic államfő Smer HZDS HZD

lashee ,2014.06.05. 23:18

1615. Negatív üzenet

kiskaroplap-lashee.blog.hu.jpg

Már nem keresi a rendőrség az Andrej Kiska megválasztott államfő elleni röplapok készítőjét. Kétsoros rendőrségi hír, a maga kurtaságában talán mindenki számára felfogható az abszurditása. A rágalmazás miatt indított eljárást ugyanis azért függesztették fel, mert nem találják a tettes. „A 2014. március 12-én, rágalmazás gyanújával indított eljárást a nyomozó megszüntette, mivel nem nyertek megállapítást olyan tények, amelyek lehetővé tennék a konkrét személy elleni büntetőeljárás lefolytatását.“ És pont. Józan parasztésszel erre azt mondanánk,hogy: hát, akkor keressék jobban, ha nem találják.

Elolvasom szólj hozzá

Címkék: ellenkampány negatív kampány röplap lejárató kampány Smer Andrej Kiska államfőválasztás 2014

lashee ,2014.05.28. 10:19

1614. Konzervatív győzelmek

Branislav Škripektasr.jpg

Branislav Škripek nem a lovát ugratta

A szombati európai parlamenti választásoknak a Smer mellett a hazai liberalizmus is nagy vesztese, még akkor is, ha Szlovákia Richard Sulík személyében először küld liberális képviselőt az EP-be. A szlovákiai liberálisok két pártlistaelsőséget is elbuktak szombaton. Mindez elsősorban a hazai politikai élet látlelete, amelyen elsősorban Daniel Lipšic teszi jól, ha elgondolkodik, de Igor Matovič számára sem lesz haszontalan az önvizsgálat.

Elolvasom szólj hozzá

Címkék: Európai Parlament európai parlamenti választások 2014 Branislav Skripek Jozef Viskupic Ján Kollár Jana Zitnanská