Friss topikok

Blogroll

Hirdetés

Blogajánló

lashee ,2014.04.17. 23:40

1601. Megint a zsebünkben kotornának (extended)

logo_sis.jpg

Bankszámlánkon kutakodna a Szlovák Információs Szolgálat. Az információval a Sme című napilap jött elő kedden, a titkosszolgálatnak pedig órákig tartott, mire sikerült kiizzadni egy olyan cáfolatot, amellyel inkább elbizonytalanítani sikerült az állampolgárokat, egy biztos, megnyugtatni nem.

Elolvasom szólj hozzá

Címkék: e-mail megfigyelés levelezés titkosszolgálat adatgyűjtés információgyűjtés internet banking SIS adatigénylés Szlovák Információs Szolgálat Edward Snowden elektronikus adatgyűjtés elektronikus megyfigyelés

lashee ,2014.04.10. 23:55

1600. Egy eligazolás vidéke

zitnanskabugar.jpegKisebb átrendeződést hozott a hazai politikai palettán a nemrég lezárult államfőválasztás. Még az esetek nagy többségében következmények nélküli Smerben is lemondott alelnöki tisztségéről a kudarcért kampányfőnökként politikailag felelőssé tehető Marek Maďarič, Robert Fico közeli embere, és ez akár a párton belüli erőviszonyokban is változást hozhat, ha az új alelnököt a párt üzleti szárnya fogja adni.

Elolvasom szólj hozzá

Címkék: parlament Bugár Béla Híd Most-Híd Lucia Zitnanská

lashee ,2014.04.06. 18:59

1599. Tíz

10.jpeg

Tíz éve ebben a percben jelent meg A hírlapíró és a halál blog első bejegyzése, ami egy összefoglaló volt az azokban a napokban általam írt hírekből. A blog eredetileg egy webes tárhelynek indult. 2004-et írtak, és tájainkon nem nagyon tudták még, mi az a blog. Első verziónk a mára kimúlt freeblog.hu-n futott. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, a blognak voltak jobb és rosszabb időszakai, és valszeg még lesznek is.

Elolvasom 3 hozzászólás

Címkék: blog blogger blogoszféra A hírlapíró és a halál

lashee ,2014.04.03. 23:58

1598. Lesz változás, de nem úgy

Ha Pavol Frešo április elsején mondja el, úgy érzi, pártja feladata a jobboldal bizonyos típusú integrációjának elősegítése, az újságolvasó legfeljebb vállat von. De másodikán mondta.

Frešo mondataiból úgy tűnik, mintha nem bizonyosan látná, vagy akarná látni, mi is történik jelenleg a hazai politikai palettán, de szemléletmódja az egész hazai jobboldalt jellemzi. Az ellenzéki politikus szavai szerint „Az elnökválasztás megmutatta, hogy a választók elutasítják az egypártrendszert, és annak a politikusgenerációnak, amelyik már húsz éve van itt, probléma bármit is nyújtani a választóknak”. Az ezt hallgatónak pedig probléma lehet, hogy amikor ezt a szöveget jobboldali politikusoktól hallja, azok önnönmagukra sosem gondolnak, mindig csak Ficóékra. Holott a Frešo idézett beszédének folytatásában felbukkanó generációváltás pártjában, éppúgy, mint a KDH-ban, vagy éppen a Híd magyar szekciójában, legfeljebb az igény szintjén valósult meg.

Elolvasom szólj hozzá

Címkék: jobboldal Smer SDKÚ Pavol Freso Radoslav Procházka Andrej Kiska államfőválasztás 2014

lashee ,2014.03.30. 20:03

1597. Most már várjuk ki a végét

A köztársaságielnök-választás szombati, második fordulóját Andrej Kiska nyerte meg.
A köztársaságielnök-választás szombati, második fordulóját Robert Fico elvesztette.
Vajon melyik mondat fejezi ki jobban a vasárnap hajnali szlovákiai rögvalóságot?

ficokezetnyujt.jpg

Elolvasom szólj hozzá

Címkék: kisebbség Robert Fico Andrej Kiska államfőválasztás 2014 kisebbségi kérdés

lashee ,2014.03.27. 20:18

1596. Egy piszkos kampány

houseofcards.png

Egyértelműen Robert Ficóé volt a köztársaságielnök-választás második fordulója. Végig ő tematizálta – vagy ha úgy tetszik, vitte félre teljesen – a kampányt. Itt mutatkozott meg Andrej Kiska politikai tapasztalatának hiánya: folyamatos defenzívában volt, csak cáfolt és védekezett. Valószínűleg nem gondolta, vagy ha gondolta is, biztosan nem hitte el, hogy a politika ennyire ingoványos terület.

Elolvasom 2 hozzászólás

Címkék: kampány Robert Fico Andrej Kiska államfőválasztás 2014

lashee ,2014.03.25. 19:15

1595. Napi találós kérdés

Na mi történt 15 éve ezen a napon, pontosan ezekben a percekben, gyerekek? Akik nem tudják, azoknak az ugrás után egy 18+-os képpel segítünk.

Elolvasom szólj hozzá

Címkék: maffia leszámolás gyilkosság tömeggyilkosság szervezett bűnözés Pápay Tibor Pápay-klán Pápay-gyilkosság

lashee ,2014.03.24. 14:00

1594. 14 205 eurót fizetsz egy rabért

zselizborton.jpg

A zselízi börtön kapuja

Ne nézzél! Igen, te, feltéve, ha van adóköteles jövedelmed. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága által elkészített, A Szlovák Köztársaság Büntetés-végrehajtási Koncepciója 2020-ig című dokumentum szerint tavaly – a szintén a te bevételeidből is keletkező – állami költségvetésből 148 millió euró lett a büntetés-végrehajtás céljaira fordítva. Egy rab napi 38,92, azaz évi 14 205 euróba kerül.

Elolvasom 1 hozzászólás

Címkék: börtön rab elítélt fogház fegyház fogvatartás büntetés-végrehajtás fegyintézet Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága