Friss topikok

Blogroll

Hirdetés

Blogajánló

lashee ,2014.08.24. 20:10

1632. Hányszor válasszunk polgármestert?

A Kereszténydemokrata Mozgalomban nagyon szeretnek választani. Más életszerű magyarázata aligha lehet annak, hogy a korábban többszörös kormánypárt egy újabb választási lehetőséget adna az állampolgároknak (akik, nem tudom, mennyire akarják ezt). Már a mozgalom berkein kívül, de a pártban eltöltött két évtized KDH-s nevelésének jegyeit magán viselve ugyan már régebben, de nem olyan régen ahhoz, hogy elfelejtsük, Daniel Lipšic egyenesen azt javasolta, hogy még az ügyészeket is válasszuk, ebből gondolhatnánk, hogy a KDH-s szívben jobban buzog a választási vágy, mint másban.

Elolvasom szólj hozzá

Címkék: önkormányzati választások polgármester polgármester-választás KDH Kereszténydemokrata Mozgalom

lashee ,2014.08.19. 19:31

1631. Kétfordulós polgármester-választás a szlovák jelöltért

Ma újabb javaslattal állt elő a Kereszténydemokrata Mozgalom: az önkormányzati választások során a polgármester-választás kétfordulós lenne. Azaz: abban az esetben, ha az első fordulóban senki sem szerzi meg a jelöltek közül az összes szavazat ötven százalékát +1 szavazatot, akkor ott második fordulót tartanak, ahogy a köztársaságielnök-választás esetében is, a két legerősebb jelölt részvételével.

Elolvasom szólj hozzá

Címkék: választás parlament önkormányzati választások önkormányzati választás polgármester-választás KDH Kereszténydemokrata Mozgalom

lashee ,2014.08.18. 08:56

1630. Részletes vagyonnyilatkozat? Ugyanmár…

Pavol Paška házelnök korábban arról beszélt, ősszel kerül a törvényhozás elé a részletesebb vagyonnyilatkozatokról szóló törvényjavaslat. A nagy uborkaszezonban a TASR hírügynökség elkészítette a 7vége egyik leghumorosabb hírét. Megkérdezték Otto Brixit, a parlament Összeférhetetlenségi Bizottságának alelnökét, hogy mit tud a készülő törvényjavaslatról? Szegény Brixi biztosan koktélt szürcsölve nyaralt valahol, amit augusztusban egy parlamenti képviselő is megtehet, vagy éppen egy hipermarket pénztáránál sorakozott, amikor a hívást kapta, ugyanis csak annyit mondott, fogalma sincs, milyen fázisban van a törvény előkészítése. Jobb napokon írtak volna hírt másból, most viszont nem volt más. Döglődés van, a hétvégi ügyeletben fű se nő.

Elolvasom szólj hozzá

Címkék: kormány parlament képviselő vagyonnyilatkozat vagyonbevallás parlamenti képviselő Smer Pavol Paska Otto Brixi

lashee ,2014.08.17. 14:00

1629. A hír és vidéke avagy mi kell ahhoz, hogy megtudjuk: kit vernek össze gumibottal – újratöltve

2009-ben – amikor a blogolás még sokkal jobban ment – volt egy posztunk arról, mi kell ahhoz, hogy megtudjuk, kit vertek meg gumibottal. Az alaphírben kiadott gumibotból a vizsgálat során vasrúd lett, de amit ott és akkor leírtunk, az továbbra is úgy van.

Szlovákiában vagyunk. A 2009-es verés most, 2014-ben van másodfokon az Eperjesi Kerületi Bíróság előtt. Igen, lehet énekelni a lelátókon gyakran hallott dalocskát a szar Szlovákiáról, mely ugyan durva általánosítás, de az igazságszolgáltatásra kétségkívül igaz.

Elolvasom szólj hozzá

Címkék: per hír bíróság adó áfa verés verőember adóhivatal testi sértés Ján Dobrovic Milan Ch.

lashee ,2014.08.16. 14:00

1628. Az eperjesi medve üzenete

22178868.jpg

Ezen a blogon a törzsolvasók gyakorta olvashatnak fegyveres testületekről, egy fajta fegyverest sújt a szerző megvetése, ez pedig a vadász. Ennek ellenére most nem kívánunk arról értekezni, a lipicai ménes tenyészrészlegének mely részét kínálnánk fel a sajtóba eperjesi medve néven bevonult mackót kilövő Slavomír Petraninnak, illetve, hogy milyen egyéb lehetőségeik lettek volna a medve nem elpusztítására. Csak egy ékezet kapcsán merengenénk el, kelet felé fordulva.

Elolvasom 8 hozzászólás

Címkék: vadász város kisebbség szlovákiai magyarok városrészek Szlovákia Felvidék Eperjes Kelet-Szlovákia Borkút

lashee ,2014.08.15. 15:15

1627. A bolygó liberális

Nincs hely Juraj Droba számára a Szabadság és Szolidaritásban, döntött a párt Országos Tanácsa kedden. Droba 2013. április 16-án, Jozef Kollár, Juraj Miškov, Daniel Krajcer és Martin Chren társaságában hagyta faképnél Richard Sulík szebb napokat is látott pártját, hogy aztán, némi tanácstalanság után, a – hozzájuk képest – ultrakonzervatív Daniel Lipšic kebelén kössenek ki, miután Kollár nem tudott beletörődni, hogy a márciusi pártelnökválasztást nagyon szoros eredménnyel, 13 szavazattal elbukta.jurajdrobatasr.jpg

Elolvasom szólj hozzá

Címkék: liberalizmus liberális SaS Szabadság és Szolidaritás NOVA Új Többség Juraj Droba

· 1 trackback

lashee ,2014.08.14. 14:14

1626. Katonadolog

Még nem túl stabil, de már önálló helyváltoztatásra képes kisfiú szaladgál a komáromi Klapka tér egyik fagyizója előtt, de már nem a szőnyeggel borított részen, hanem az utcaköveken. Nagymamája igyekszik lépést tartani vele, több-kevesebb sikerrel.

Egyszer csak a legényke megbotlik és elesik. Nem baj, kisfiam, katonadolog! – próbálja menteni sírás megelőző módon a nagymama a helyzetet, de már késő, a tér délutáni, kisvonatszuszogásból, Klapkainduló-dobolásból, kerékpárcsengő-csilingelésből, strandpapucs csattogásból álló polifóniájához egy masszív bömbölő szólam is csatlakozik. Talán mert az emberpalánta még nem tudja, mi az a katonadolog, és valószínűleg már soha nem is fogja megtudni.sorozas.jpg

Elolvasom 21 hozzászólás

Címkék: nyelv nyelvtan hadsereg katona katonadolog sorozás szociolingvisztika

lashee ,2014.08.13. 09:32

1625. Népviselet, zene, ének, tánc – kisebbségek, kettős szopóágon

Miként Jules Winnfield bármikor a lélegzetvétel természetességével tudja idézni Ezékiel prófétát, úgy tanultam meg én is Grendel Lajos (sajnos, csak) egyetemi éveimben megismert, világlátásomra nagy hatást gyakorló Rosszkedvem naplója című naplójából is az alábbi sorokat: „Itt továbbra is az a jó magyar ember, aki ezt minél hangosabban, lehetőleg teli torokból üvölti. Budapesten is inkább így tetszünk. A felvidéki magyar úgy hiteles, ha kacagányban, »bundás indulatoktól« dagadva, hatalmas buzogánnyal döngeti Versailles kapuit. Aki nem ezt teszi, az rossz, vagy legalábbis híg magyar."

Elolvasom szólj hozzá

Címkék: kisebbség folklór kisebbségi kultúra kormányhivatal kisebbségi támogatások kisebbségi kulturális támogatások