Friss topikok

Blogroll

Hirdetés

Blogajánló

lashee ,2014.04.22. 20:10

1604. Ma hat éve, hogy eltűnt…

2008-ban ezen a napon távozott fővárosi albérletéből Palo Rýpal ismert szlovák oknyomozó újságíró.

palo_rypal_stv.gifEltűnése után írtunk róla itt és itt, majd egy évvel az eltűnése után itt. Azóta sem találják. Nyomtalanul tűnt el. Vajon életben lehet még?

 

szólj hozzá

Címkék: média sajtó eltűnt oknyomozó újságírás eltűnt személy palo rypal STV Markíza

lashee ,2014.04.20. 17:53

1603. Piros vér a komáromi utcán

A húsvéti kismiséről voltam hazatérőben. Amikor betolattam a parkolóba, láttam, hogy a házmester, és egy fószer a szomszéd lépcsőházból a földet kémleli. Mintha leejtettek volna valamit. Az első lépcsőház ajtaja felé mutogattak, és úgy hajoltak a föld fölé, mint Karl May – a regényekre írt May Károly szerzői név miatt sokáig azt hittem, hogy Verne Gyulához hasonlóan ő is magyar… – indiánjai. vir1.jpg

Elolvasom szólj hozzá

Címkék: sérülés rongálás Komárom

lashee ,2014.04.19. 14:11

1602. Lefegyverző fináncok

Szerdán a kormány egy fegyveres témáról is tárgyalt, amelyet akkor nem írtunk meg, mert mást írtunk, de most sort kerítünk rá, röviden.jsz03jx3.jpg

Itt még a régi karjelvény látható

Elolvasom szólj hozzá

Címkék: fegyver vám vámos objektumvédelem Pénzügyi Hatóság Ján Pociatek vámőrség

lashee ,2014.04.17. 23:40

1601. Megint a zsebünkben kotornának (extended)

logo_sis.jpg

Bankszámlánkon kutakodna a Szlovák Információs Szolgálat. Az információval a Sme című napilap jött elő kedden, a titkosszolgálatnak pedig órákig tartott, mire sikerült kiizzadni egy olyan cáfolatot, amellyel inkább elbizonytalanítani sikerült az állampolgárokat, egy biztos, megnyugtatni nem.

Elolvasom szólj hozzá

Címkék: e-mail megfigyelés levelezés titkosszolgálat adatgyűjtés információgyűjtés internet banking SIS adatigénylés Szlovák Információs Szolgálat Edward Snowden elektronikus adatgyűjtés elektronikus megyfigyelés

lashee ,2014.04.10. 23:55

1600. Egy eligazolás vidéke

zitnanskabugar.jpegKisebb átrendeződést hozott a hazai politikai palettán a nemrég lezárult államfőválasztás. Még az esetek nagy többségében következmények nélküli Smerben is lemondott alelnöki tisztségéről a kudarcért kampányfőnökként politikailag felelőssé tehető Marek Maďarič, Robert Fico közeli embere, és ez akár a párton belüli erőviszonyokban is változást hozhat, ha az új alelnököt a párt üzleti szárnya fogja adni.

Elolvasom szólj hozzá

Címkék: parlament Bugár Béla Híd Most-Híd Lucia Zitnanská

lashee ,2014.04.06. 18:59

1599. Tíz

10.jpeg

Tíz éve ebben a percben jelent meg A hírlapíró és a halál blog első bejegyzése, ami egy összefoglaló volt az azokban a napokban általam írt hírekből. A blog eredetileg egy webes tárhelynek indult. 2004-et írtak, és tájainkon nem nagyon tudták még, mi az a blog. Első verziónk a mára kimúlt freeblog.hu-n futott. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, a blognak voltak jobb és rosszabb időszakai, és valszeg még lesznek is.

Elolvasom 3 hozzászólás

Címkék: blog blogger blogoszféra A hírlapíró és a halál

lashee ,2014.04.03. 23:58

1598. Lesz változás, de nem úgy

Ha Pavol Frešo április elsején mondja el, úgy érzi, pártja feladata a jobboldal bizonyos típusú integrációjának elősegítése, az újságolvasó legfeljebb vállat von. De másodikán mondta.

Frešo mondataiból úgy tűnik, mintha nem bizonyosan látná, vagy akarná látni, mi is történik jelenleg a hazai politikai palettán, de szemléletmódja az egész hazai jobboldalt jellemzi. Az ellenzéki politikus szavai szerint „Az elnökválasztás megmutatta, hogy a választók elutasítják az egypártrendszert, és annak a politikusgenerációnak, amelyik már húsz éve van itt, probléma bármit is nyújtani a választóknak”. Az ezt hallgatónak pedig probléma lehet, hogy amikor ezt a szöveget jobboldali politikusoktól hallja, azok önnönmagukra sosem gondolnak, mindig csak Ficóékra. Holott a Frešo idézett beszédének folytatásában felbukkanó generációváltás pártjában, éppúgy, mint a KDH-ban, vagy éppen a Híd magyar szekciójában, legfeljebb az igény szintjén valósult meg.

Elolvasom szólj hozzá

Címkék: jobboldal Smer SDKÚ Pavol Freso Radoslav Procházka Andrej Kiska államfőválasztás 2014

lashee ,2014.03.30. 20:03

1597. Most már várjuk ki a végét

A köztársaságielnök-választás szombati, második fordulóját Andrej Kiska nyerte meg.
A köztársaságielnök-választás szombati, második fordulóját Robert Fico elvesztette.
Vajon melyik mondat fejezi ki jobban a vasárnap hajnali szlovákiai rögvalóságot?

ficokezetnyujt.jpg

Elolvasom szólj hozzá

Címkék: kisebbség Robert Fico Andrej Kiska államfőválasztás 2014 kisebbségi kérdés