Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2015.09.09. 13:00

1729. Kőműves Kelemen 2015

Azt, hogy Alojz Hlina nem akarta komolyan befalazni a nem banki hiteleket nyújtó Pohotovosť Kft. által üzemeltetett Pôžičkáreň-hálózat egyik pozsonyi kirendeltségének ajtaját, nem abból láthattuk, hogy nem vett fel hozzá „monterkát”, hanem, hogy a fal alá kartonpapírt rakott, nehogy az valóban rákössön a járdára.
Ezért valószínűleg minden építőipari szakmunkásképzőben elmeszelnék őt a mesterek. Meg hát, nem is kell Kőműves Kelemen módjára nőket befalazni. A parlamenti képviselő számára kínálkozik egy sokkal egyszerűbb mód a nem kívánt helyzet megváltoztatására: nyújtson be törvénymódosító-javaslatot. Ha elfogadják, meg van oldva a probléma, ha nem, akkor meg tele lehet kürtölni a sajtót, hogy lám, én megpróbáltam, de ezek…hlinafalaz.jpg

Alojz Hlina múlt heti, e sorok írója szerint jogos és arányos rendőri intézkedésbe torkolló performanszának egyebek mellett van egy kommunikációs olvasata is.
Korunk a totális kommunikáció kora, a történésekről gyakorlatilag valós időben értesülünk, s fájdalom – különösen egy nyomtatott lapban leírni –, de a közösségi média legalább annyira, ha nem jobban alakítja a közéleti történésekről folyó közbeszédet, mint a sajtó. A politikai kommunikáció térségünkben nagyjából egy-másfél évtizedes radikális átalakulása nyomán a szakpolitikai munka sajnálatosan háttérbe szorul, maradnak a könnyen kommunikálható, könnyen eladható, egymondatosra redukálható politikai üzenetek, amelyeket a politikus egy átlagválasztó által még elolvasható Facebook-posztba, vagy egy másfél perces híradóanyag néhány másodpercre elé lökött mikrofonjába el tud mondani. Ebben a közegben nagyon nehezen lenne kommunikálható az, hogy többpárti vagy parlamenti bizottsági egyeztetés után előkészítettek egy törvényt, amely korlátozza a pénzügyi szolgáltatók a közhiedelemmel ellentétben már jelenleg sem túl tág mozgásterét. Sokkal közérthetőbb, ha befalazunk egy irodát. Erre aztán rácsodálkozik az egyébként hetilapba való hosszúságú elemzést el nem olvasó választó.
Vagy azt mondja, mekkora király, vagy azt, mekkora barom, de mindenképpen jobban megjegyzi, mint egy törvényjavaslat közös előadójának nevét. Hlina tehát a kor nyelvén próbál szólni a választóhoz, de ebben most inkább az önnön láttatására, mintsem a valós megoldásra irányuló törekvést látjuk.

Azzal, hogy Hlina 2012-ben az Egyszerű Emberek listáján képviselői mandátumot szerzett, elfogadta a játékszabályokat és feladta egykori néptribunusi pozícióját.

Így a funkciójához illő magatartás nem túlzó elvárás vele szemben.

szólj hozzá

Címkék: hitel kölcsön kamat uzsora Alojz Hlina Pozickáren Pohotovost

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr287770742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása