Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2015.07.02. 11:00

1705. Egy bíró becsülete

Leonardo DiCapriót hírbe hozták Rihannával. Azt hiszem, legtöbb férfitársam hasonló esetben csak amiatt lenne szomorú, hogy a hír nem igaz. A francia Oops! sztármagazin azt állította, DiCaprio Rihanna gyermekének az apja. Ráadásul mindezt tette úgy a lap, hogy tudta, a hír nem igaz.t_britain_fashion_awards_2014442712205273.jpg

Ez több, mint hiba, minden szakmaiságot nélkülöző eljárás, mindazoknak, akik ezt a címlapra kiengedték, jár a körmös a régi szerkesztőségekben egykor minden asztalon – nem fegyelmezési, hanem szerkesztési okokból – ott heverő acélvonalzóval. Meg persze a sajtóper, ahogy azt ilyenkor szokás. DiCaprio ügyvédjei 18 ezer euróra perelték be a lapot, ami perköltségekkel együtt 20 ezerre is felmehet. Szlovákiai viszonyok között szocializálódott újságíróként kevésnek tűnt a hírügynökségi jelentésben szereplő összeg, ezért felkerestem az esetről elsőként beszámoló Gossipcop.com pletykaipari szakportált, hátha a hírt közzétevő hazai hírügynökségben, a szabadságszezonban már gyakornokok dolgoznak, és valamelyik elnézte. De nem, az eredeti helyen is ekkora összeg szerepel. Igaz, ott már meg volt toldva azzal a nem elhanyagolható információval, hogy ez a Franciaországban ilyen esetben kérhető maximális összeg. Franciaországban, ahol a Nemzeti Valutaalap 2014-es jelentése szerint a GDP Európában a második legnagyobb volt, az átlagkereset pedig nettó 1600 euró felett mozog. Ahol a rendelkezésemre álló teret könnyedén kitöltené, ha a napi- és hetilapok címeit felsorolnám. És mégis, egy DiCaprióról van szó, akiről a pozsonypüspöki vasútállomáshoz közeli talponállóban a RegioJetre várók éppúgy tudják, hogy kicsoda, mint a Hongkong szívében levő Harlan’s Bar vendégei. Mindegy. Franciaországban akkor is csak 18 ezret ér, hogy nem üzekedett Rihannával.

Ha azt kérdeznénk, ki Juraj Seman, valószínűleg nemcsak Hongkongban nem járnánk sikerrel, hanem Pozsonypüspökin sem. Segítünk. Ő a Bonano-per néven elhíresült ügy egyik érintettje. A vezető hazai bulvárlap beszámolója szerint szlovákiai elit jogászok egy bárban kék fülvédőben, gépkarabéllyal a dévényújfalui mészároshoz, Ľubomír Harmanhoz nagyon hasonló módon viselkedtek. Miután a képek kiszivárogtak, próbálták magyarázni, hogy nem így, hanem amúgy, és különben is…, majd biztos, ami biztos alapon beperelték a lapot. A jelenlevők közül azért éppen Semant említjük, mert neki a napokban utasította el a bíróság a kártérítési igényét. Tudják, mennyit kért ez a jóember? 100 ezer eurót. De egyébként társai is hasonló nagyságrendű összegekkel dobálóztak.

Persze, a becsületet nehéz beárazni. De azért némi anomáliát érezhetünk abban, hogy egy hozzánk képest kőgazdag országban egy világsztár becsülete 18 ezret ér, itt meg, a szegény Szlovákiában, ahol az átlagbér a francia fele, az említett valutaalapi listán a 25. helyen kullogunk, a napilapokat meg épp hogy csak nem tudjuk a fél kezünkön megszámolni, egy nem különösebben ismert, tizenkettő egy tucat bíró becsületét 100 ezerre taksálják. Úgy tűnik, vannak területek, ahol még Batsányi után két évszázaddal is érdemes vigyázó szemünket Párisra vetni.

2015. 06. 11

szólj hozzá

Címkék: becsületsértés Leonardo DiCaprio Rihanna Juraj Seman

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr397583162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása