Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2015.01.30. 10:00

1668. Népszavazás-lovaglás

Aki még figyelemmel követi a február hetedikei népszavazás körüli kampányt, biztosan látta azt a videót, amelyen két, homoszexuális pár tagjait alakító színész taperol egy kisfiút. Valószínűleg abban a referendum támogatói és ellenzői egyaránt egyetértenek, még ha ellenkező előjellel is, hogy a film elég gusztustalan. Egyébként nem a népszavazást kezdeményező Szövetség a Családért készítette.

A videó megjelenését követően a Szabadság és Szolidaritás (SaS) volt parlamenti képviselője, jelenleg alelnöke, Natália Blahová feljelentést tett gyűlöletkeltés gyanújával. Valószínűleg versenyt futott Juraj Miškovval, az alakulóban levő Szlovák Polgári Koalíció (SKOK) elnökével, aki szintén feljelentést tett, hogy ki ér oda hamarabb.

jurajmiskovtasr.jpgJuraj Miškov korábban a Radičová-kormányban, a Szabadság és Szolidaritás színeiben gazdasági miniszter volt, majd Jozef Kollárral távozott a pártból, hogy rövid, ám annál sikertelenebb NOVÁ-s kitérő után saját pártot gründoljon. Liberálist. Azonban a Radičová-kormány nem olyan régen bukott meg, hogy ne emlékezzünk arra, az SaS hogyan engedte el a programjában szereplő összes klasszikus liberális témát néhány koalíciós pozícióért cserébe. Miškov miniszterként, Blahová pedig képviselőként nem néma elszenvedője, hanem alakítója, tevékeny résztvevője volt ennek a folyamatnak. Így hirtelen támadt érzékenységük a szexuális kisebbségek irányában körülbelül annyira hiteles, mint ha Anton Chromík (a Szövetség a Családért szóvivője) a Be Happybe (ez egy pozsonyi melegbár) térne be munka után egy sörre.

Miškov 2016-ban búcsúzik a parlamenttől, hacsak a SKOK nem produkál rakétaszerű ugrást, ez jelenleg nem tudhatjuk, mert még a programjukat sem láttuk. Az SaS is rendre a parlamentbe jutási küszöb körül táncol, az utóbbi időben egyre inkább alulról közelítve azt. Így mindkét feljelentéstevőnek minden nyilvánosság jól jön, különösen, ha még a promócióra sem kell különösebb energiát fordítaniuk, hiszen azt elvégzi helyettük más. Nem vitás, hogy a két párt csak néhány másodpercet akart szerezni a híradókban, és néhány sort a hírekben, amihez a népszavazási kampány e félresikerült vadhajtása jó fogódzót biztosított. Reméljük, szavazótáboruk nem csak erre fog emlékezni.

szólj hozzá

Címkék: népszavazás referendum juraj miskov Szövetség a Családért natália blahová

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr957119195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása