Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2014.10.31. 18:14

1645. Két fejbe rúgás vidéke

dokykereszt1.png

A fejbe rúgás, ha földön fekvő, és nem álló ellenfélnek adják – mint Chuck Norris, a műfaj klasszikusa –, különösen aljas dolog, mivel egy jórészt már védekezésképtelen embert ér. A héten két fejberúgásos ügyben született ítélet, mindkettő némileg fejberúgásszerű.

Hétfőn Tóth László kickboxos tragikus halálának perében hirdettek ítéletet. Az a tény, hogy Szlovákiában két és fél évre van szükség ahhoz, hogy jogerős ítélet szülessen egy kocsmai verekedés ügyében, önmagában is elborzasztó. Tóthot 2012. április 8-án verték halálra a szádelői diszkóban. Súlyos sérüléseivel még közel egy kilométeren át vonszolta magát, majd a szádudvarnoki árokparton lehelte ki lelkét.

Tóth, vagy ahogy mindenki ismerte, Doky, azért halt meg, mert Ján Červený többször fejbe rúgta, a másik véglény, Elemír Bartoš pedig kétszer a fejére taposott, amikor már védtelenül feküdt a földön. A fórumokon és közösségi oldalakon többen felháborodásukat fejezték ki a viszonylag enyhe ítélet miatt. Červený 8 és fél, Bartoš 7 és fél évet kapott. A fórumokon rendre gyilkosozzák őket, a helyzet azonban az, hogy a bíróság emberölésben találta őket bűnösnek, amelynek büntetési tétele alacsonyabb a gyilkosságénál. Haarra gondolunk, hogy a fejtaposó Bartoš jó magaviselet esetén már öt év múlva kint lehet, akkor egész jól megúszták, hisz ennyit adócsalásért is lehet kapni, pedig abba még nem halt bele senki.

Az ügyben van egy olyan csavar is, hogy Patrik Filipkót csak testi sértés és garázdaság miatt ítélték el – az ügyészség fellebbezése ellenére. Esetében ugyanis csak azt tudták bizonyítani, hogy hátba rugdosta a földön fekvő áldozatot. Jegyezzük meg: hátba rúgás két év.

Szintén hétfőn született ítélet a nyitrai Mariatchi bár előtti bőrfejűtámadás ügyében. Ez az első, meglehetősen enyhe ítélet, garázdaság miatt. Tomáš S. hivatásos katona 400 eurós pénzbírságot kapott azért, mert a tömegverekedés során, jó katonához méltón, az első vonalban igyekezett fejbe rúgni egy földön fekvő embert. Tomáš S. vádalkut kötött az ügyésszel, beismerte tettét, megbánást tanúsított, vállalta, hogy megtéríti a sérült ellátására fordított 12 eurót.

Két helyzet, két ügy, két bíróság, ezzel együtt is aránytalannak érezhetjük, hogy keleten pár hátbarúgásért két évvel kínálják az embert, a fővárosban meg– az ítélet egy pozsonyi bíróságon született – egy fejbe rúgást 400 euróra taksálnak. Vagy az egyik sok, vagy a másik kevés. Szerintünk ez utóbbi… Tanulság nincs, legfeljebb annyi: igyekezzünk elkerülni, hogy bennünket rúgjanak fejbe. Ha pedig mi készülünk valakit fejbe rúgni, akkor takarékoskodjunk előtte, és lehetőleg egy fővárosi bíróság felségterületén tegyük. Abból nagy baj nem lehet.

(Ez még múlt héten íródott, csak valahogy aztán nem került ki. Szóval nem most hétfőre, múlt hétfőre kell gondolni az első bekezdést olvasva.)

szólj hozzá

Címkék: emberölés garázdaság testi sértés Tóth László Mariatchi Doky Tóth Doky Tóth László Doky Elemír Bartos Ján Cerveny

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr946852203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása