Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2014.09.02. 19:51

1633. Kampány eutanáziával

Miközben a Szövetség a Családért összegyűjtötte (a szerintük) a hagyományos család védelméről szóló népszavazáshoz szükséges aláírásokat, a szebb napokat is látott Szabadság és Szolidaritás pártja az eutanázia témájával állt elő. A család és az emberi élet túl fontos ahhoz, hogy a szuperválasztási évet végre lezáró november 15-ei önkormányzati választások fényében kampánytémává silányodjon, márpedig láthatóan ez történik.eutanáziaszerelés.jpg

Az úgy tűnik, már csak a kommunikációban jeleskedő Szabadság és Szolidaritás most is szerencsés kommunikációs stratégiát választott. Üzenetük célbejuttatására az egyébként szokásosnál kevesebb energiát kell fordítani, a munka oroszlánrészét ugyanis elvégzi helyettük a konzervatív, a Kereszténydemokrata Mozgalom iránti antipátiával rosszindulattal sem vádolható civil szervezet, amely mindent meg fog tenni, hogy az érvényességi küszöböt elérjék. Erre leginkább akkor lesz esélyük, ha a referendumot az önkormányzati választásokkal egyidőben fogják tartani. A Szövetség a Családért mindent el fog követni, hogy kezdeményezésének a kommunikációs térben előkelő helyet biztosítson (mindehhez masszív egyházi támogatás is járul), a liberálisoknak így elég lesz reagálni a mindenki által ismert témára.

Abban kétségtelenül igaza van az SaS-nek, attól, hogy az eutanázia problémája egy szűk réteg problémája, és nincs az össztársadalmi érdeklődés homlokterében, még foglalkozni kell vele. (Seregnyi ilyen téma van egyébként…) Az emberi méltóság és élet azonban nem szabadna, hogy egy párt láttatásának eszközévé váljon. Az SaS 2010 szeptemberében, az általa meghirdetett, majd ejtett népszavazás során már egyszer visszaélt össztársadalmilag fontos témákkal, önös érdekből. Ennek a kezdeményezésnek most hasonló szaga van. Akkor a koncessziós díjról, a képviselők mentelmi jogáról, a kisebb parlamentről, a szolgálati gépkocsik beszerzésének felső határáról, az internetes választásról, és a válaszadáshoz való jogról kérdezték meg az állampolgárokat. Mindez bagatell az emberi élethez képest.

E sorok írója akkor hinné el, hogy az SaS-t komolyan foglalkoztatja az eutanázia kérdése, ha november 16-ával nem ejtenék a témát.

szólj hozzá

Címkék: kampány önkormányzati választások eutanázia SaS Szabadság és Szolidaritás

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr256660181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása