Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2014.03.27. 20:18

1596. Egy piszkos kampány

houseofcards.png

Egyértelműen Robert Ficóé volt a köztársaságielnök-választás második fordulója. Végig ő tematizálta – vagy ha úgy tetszik, vitte félre teljesen – a kampányt. Itt mutatkozott meg Andrej Kiska politikai tapasztalatának hiánya: folyamatos defenzívában volt, csak cáfolt és védekezett. Valószínűleg nem gondolta, vagy ha gondolta is, biztosan nem hitte el, hogy a politika ennyire ingoványos terület.

E sorok írója igazán nem vádolható Smer-párti elfogultsággal, de azt még az alváshoz kiskasárga pizsamát húzó szimpatizánsoknak is el kell ismerniük, hogy Fico kampánycsapata profi munkátvégzett. Sikerült kitalálnia két nagyon jó és egyszerű hívó szót, s aztán goebbelsi módon addig ismételgetni, míg az emberek nem kezdték azt hinni, hogy igaz. Nyilván senki sem rohant a könyvtárba kikölcsönözni Ron Hubbard összes művét, hogy saját véleményt alkosson arról, veszélyes-e vagy sem a Szcientológia Egyház. Az emberek tudatában annyi maradt meg, hogy ez a fickó „valami” szektás izé. Az intenzív szcientológiázás vége az lett, hogy míg tavaly a szlovák sajtóban egész évben összesen 67-szer, addig idén tegnapig 326-szor írták le vagy mondták ki a szcientológus szót.

A másik hívószó az össztársadalmi megvetés által sújtott uzsora volt, noha Kiska cégei esetében cselekvőképes, szabad emberek önként kötöttek hitelszerződéseket. Arról, hogy ezek előnyösek voltak-e, lehet vitatkozni, de hiba volna a – még egyszer hangsúlyozzuk: szabad, cselekvőképes – embereket egy önként megkötött pénzügyi tranzakció miatt áldozatnak beállítani.

Kiskát felkészületlenül érte az ilyen masszív attak, csak azt tudta ismételgetni, hogy nem szcientológus és nem uzsorás, de az átütő erejű visszavágás elmaradt. Kérdés, hogy ez mire lesz elég? Talán nem volt olyan régen, hogy ne emlékezzünk rá, 2002-ben a miniszterelnök-jelölti vitában a felkészült Orbán Viktor lebeszélte a képernyőről a hebegő-habogó Medgyessy Pétert. A művelet olyan jól sikerült, hogy a bizonytalanok egy része megsajnálta őt, és rá szavazott. A masszív támadás épp úgy mozgósíthatja is Kiska mellett a szavazókat, mint ahogy otthon maradásra bírhatja a bizonytalanokat. Fico számára az is eredmény, ha az emberek azt mondják, nem zörög a haraszt…, és inkább otthon maradnak.

Nem kéne bedőlni neki.

Magyar körökben gyakran találkozhatunk azzal a vélekedéssel is, hogy nem tudjuk, hogyan viszonyulna Kiska a kisebbségekhez. Nos, való igaz, nyugodtabbak lehetnénk, ha kiáll, és elmondja ezt. Ebben a helyzetben azonban az is elég, hogy az elmúlt 22, ebből 6 kormányzati pozícióban eltöltött év tükrében tudjuk, hogy Fico hogyan viszonyul hozzánk.

2 hozzászólás

Címkék: kampány Robert Fico Andrej Kiska államfőválasztás 2014

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr1005881803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fulek 2014.03.28. 08:42:02

Ha Kiska szcientológus akkor jobb ha marad Fico...., bár nem derült ki az írásból valóban az e, csak mihez tartás véget Németországban az állam biztonságára veszélyesnek ítélték ezt a szektát...

♔batyu♔ 2014.03.28. 10:35:51

Ja, cselekvőképes. Ezért veszélyesek a liberálisok. Számukra nem bűn egy szorult ember kihasználása. Az egész zsidó pénzügyi világ gyakorlatilag erre épül. Hogy a szorult helyzetben lévő mindent aláír.
süti beállítások módosítása