Friss topikok

  • Janos Mohacsi: legfrissebb.info/18-rengeteg-holttest-kerult-elo-egy-magyar- maffiabirtokrol/ 20 évig tartó banda... (2016.06.21. 12:36) Mikuláš Černák és a magyar maffia
  • Zed4preZ: @abcd1234: az anyagi egzisztencia relatív fogalom, akik Magyarországon ún. mélyszegénységben élnek... (2015.08.20. 16:50) 1718. Következmények és mulasztások
  • lékek és ellensúlyok: @midnight coder: ""A baloldalon jelenleg egyeduralkodó Smer választói jórészt nemzeti érzelműek ... (2015.08.15. 16:23) 1716. Vannak itt balliberálisok?
  • Dr. Smit Pal....: Visszafoglalni az utolso negyzetcentimeterig, es halomra loni az osszes mocskos romant. (2015.06.30. 21:49) 1703. Mit kezdjünk Trianonnal?
  • midnight coder: Egy országban a szabadság kb. arányban van a fegyvertartás szabadságábal. Lásd USA vs Észak-Korea.... (2015.06.02. 06:38) 1698. Egy lefegyverző javaslat
lashee ,2014.01.05. 19:52

1548. Akadozó önkéntes haderő

martinglvactasr.jpgTASR-felvétel

Hírínség van, a hírügynökségek kb. annyi hírt adtak ki egész nap, mint egy átlagos hétköznap délelőttjén szoktak. Így biztosan sok portál átvette az egy kormányos-parlamentes napon valszeg elsikkadó hírt, hogy akadozva halad az önkéntes tartalékosi rendszer bevezetése e hazában.

Martin Glváč védelmi miniszter arról beszélt, a rendszer bevezetésének számos törvényi akadálya van, sőt, még Alkotmányt, illetve alkotmánytörvényeket is kell módosítani ahhoz, hogy bevezethessék a Magyarországon például már jól működő rendszert.

Glváč először tavalyelőtt decemberben beszélt erről, akkor azt mondta, jövő őszre lesz koncepció. Már 2014 van, koncepció sehol. Egyelőre annyi van, hogy a minisztérium kollégiuma megtárgyalta a terveket. Nem valami sok.

Pedig aki járt már a védelmi minisztérium Kutuzov utcai épületében, az láthatta, hogy az egy böszme nagy minisztérium. Nem igaz, hogy ha annyi hivatalnok nekifeküdt volna, akkor pontos egy év alatt nem tudtak volna letenni az asztalra egy elfogadható koncepciót, amin aztán rágódhatott volna a köz, s a honfiak vonulhattak volna a zászló alá. Elvégre nem középhatótávolságú nukleáris fegyverek Szlovákiába telepítéséről van szó.

Talán, ha kevesebbet foglalkoztak volna a különböző smeres bizniszekkel, több idő jutott volna a törvényalkotásra. „Ez az egyik olyan projekt, amelyről azt gondoltam, lényegesen előbbre fog tartani, mint ahol most áll” – mondta a miniszter. Nos, Martin, ez így van.

szólj hozzá

Címkék: önkéntes katonaság önkéntesség tartalékos haderő védelmi miniszter Martin Glvác önkéntes haderő

A bejegyzés trackback címe:

https://lashee.blog.hu/api/trackback/id/tr625736574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása